Dagens middag

177306-62

Ikväll blev det kyckling sweet chili till middag.

Recept för 1 person (känns lite sorgligt att skriva det...)

Jag skårade kycklingfilén i ett kryssmönster, dels för att det är fint men också för att kycklingen blir färdig fortare. Sedand kryddade jag den med paprikapulver och lite svartpeppar, när den i stort sett var färdigstekt hällde jag över lite sweet chilisås. Jag hällde på den "skårade" sidan så att såsen fastnar ordentligt i kycklingen.
Till kycklingen åt jag ris och en kall yoghurtsås:

1 dl turkisk yoghurt
3 msk sweet chilisås
1-2 vitlöksklyftor
svartpeppar
salt
färsk persilja
färsk thai basilika
lite limesaft

Bara att blanda ihop och äta!
Ikväll var jag lite lat, så det blev inga grönsaker, men det var gott ändå.

Kärlek... igen..



För er som inte redan visste det...
Jag tycker om min O väldigt mycket!!!


Kräftskiva

Jag börjar längta riktigt mycket till sommaren!!
Först midsommar, sen sol och bad, sen Turkiet och sen (förhoppningsvis) en och en annan kräftskiva.

177306-61

Snappsvisa

Dessa bilder är från förra årets kräftskiva, på den nedre kan man se mig sjunga snappsvisor för fulla muggar. Just snappsvisan tycker jag är en alldeles förträflig svensk tradition. Efter förra helgens tjejkväll så har jag ju dessutom lärt mig bergsmännens egna snappsvisa, väldigt viktigt att kunna den med tanke på mitt ursprung. Men min klara favorit är ju dock "Jag är skåning, född i Danmark..." Den har ingen titel, iaf inte som jag är medveten om. Väldigt fin, men enligt vissa (Erik) lite i längsta laget för att kallas för snappsvisa.

Just själva kräftorna är väl kanske ingen favorit, tycker mest det är jobbigt att skala. Men det är också tratition, att man ska lukta gamla kräftskal i flera dagar efter festen.

Är det inte sommar snart?

Blivande husfru...?

Fortfarande grått och dåligt väder. Igår var det shopping med Frida och Erik som gällde. Väldigt trevlig dag som resulterade i ett par skor (vita väldigt söta från Wedins, 149 kr), en klänning från HM och ett linne.

Utöver shoppingen så var det premiär på Jensens som gällde. Eftersom det var väldigt mkt premiär (även för dem) så var det lite virrig stämning i allmänhet. Ett vitlöksbröd för lite, ingen potatis för Frida och jag fick betala för lite. (jag klagade välinte speciellt mkt över just det...) Maten var trots virrigheten väldigt god och deras toaletter var fina, de hade tom en dam toalett med TVÅ toaletter i. Jag försökte övertala Frida att kissa tillsammans med mig, men mitt förslag fick inte det genomslag jag hoppats på.

I dag har jag ägnat den gråa vardagen till att diska, laga mat, städa och tvätta kläder. På eftermiddagen ska jag dessutom baka småkakor. Jag kanske borde fundera över en karriär som desperat husfru...

Regning men underbar dag...

Vissa dagar är humöret på topp, trots dåligt väder och opponering av uppsats. Dagen började med att min O ringde och väckte mig, det goda humöret kan nog bero på det trevliga uppvaknandet.

Idag rensade jag igenom mappen mottagna filer och hittade denna speciella bild:

177306-59

Den är tagen i Eriks Carl Larssonliknande kök, efter en gigantisk middag och en smiksession med Erik. Jag blev tämligen förvånad över resultatet, sååå illa är det ju inte, med tanke på att en man sminkat mig...

BOSTADSÅNGEST

Eller ångest och ångest, snarare en mer eller mindre konstant gnagande känsla i magen. (Och nej, jag har inte ätit nåt olämpligt) Till hösten är det tänkt att flyttlasset (och jag) beger oss till Uppsala. Eftersom jag är i stort sett helt säker på att jag kommer in på den utbildning jag sökt (hoppas, hoppas) så är jag inte orolig över det. Det är risken att få bo på gatan som skrämmer mig allra mest.

Jag och Ellos har planerat att bli sambos till hösten, därför letar vi då efter en trea. Med hela 167 ködagar på studentstaden och endast csn som inkomst är det inte det lättaste kan jag lova.

Senast inatt så drömde jag om studentrummen i Flogsta, för er som inte känner till dessa "bostäder" så kan jag upplysa er om att det var en mardröm. Jag vill helt enkelt i dela kök med 11 andra personer! Efter förra sommaren på VIsingsö har jag blivit lite skeptisk till att dela kök. Jag har ju dessutom sovit en natt i Flogsta och det är något jag helst inte vill göra om.

Nääe, jag vill inte bo i Flogsta studentkorridor! Psykisk missär och hårt belastad ekonomi skulle bli resultatet för min del....

Är det någon som har en bra lösning på problemet, så skulle jag bli oerhört glad!!!

Trädgårdäventyr

I stort sett hela helgen har tillbingats i trädgården, där det har såtts och framför allt MURATS. Jag är omåttligt stolt över mitt kladdande med murbruk som resulterade i en ny rabatt.

177306-54

Så länge man inte tittar nära så ser det rätt så bra ut. Det var kul att få leka med geggamojja igen, det var några år sedan. I det här fallet blev nog (förhoppningsvis) resultatet lite mer permanent än det man gjorde i sandlådan när man gick på dagis.



Alla örtkryddor och mina fina orkidéer.



Trädgårdslandet (delar av det iaf) med min egenbyggda drivbänk och blivande rödlök och morötter.



Tomatplantorna, röd bifftomat, gul körsbärstomat, mahognytomat och sorten Money Maker. En gurkplanta och en squashplanta fick också plats på bilden.



Mitt kontorsfönster, basilika och persiljaplantor. Några chiliplantor på väg upp och några blivande purpurvindor som ska flytta ut i min nymurade rabatt.


Tjejkväll

I fredagskväll var det tjejkväll i Mårdshyttan hos Johanna, massa god mat och trevligt sällskap stod på menyn. Efter maten fick vi flickor den "briljanta" idéen att spela det gamla klassiska förfest-spelet "Up and down the River". För er som inte spelat det, kan jag upplysa om att... eller jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det, man måste helt enkelt spela det för att kunna förstå.

Hemkommen

Igår kom jag hem från min vistelse i sthlm/Uppsala. Massa god mat och lite shopping med Johanna och sen mys med O i Uppsala. I den senare staden så gjorde jag om samma misstag som tidigare, nämligen att gå mellan city och Sunnersta. Varför kan jag inte lära mig att det är lite för långt för att gå..?

Men de (UL) har ju faktiskt höjt biljettpriserna, hela 30 kr kostar det för oss resenärer som betalar kontant. Så jag tjänade ju faktiskt hela 30 kr på min promenad.

Jag var ju faktiskt inte bara ute och gick i Uppsala, grillning, bio och jordgubbsätning hanns också med.

Alltid lika mysigt att hälsa på hos O.
Och som vanligt lika ensamt när man kommer hem...

Do you wanna fuck?

I dag gjorde jag bort mig. På bussen hem från Lindesberg så lyssnade jag på musik. Som ni alla säkert känner till så är det väldigt lätt hänt att man sjunger med. Lyssnar man då i hörlurar så hör man inte riktigt hur pass högt man sjunger. Ni som sett Eriks filmsuntt där jag framför en egen tappning av "Fångad av en stormind" är väl medvetna om att min sångröst kanske inte är den allra vackraste.

Nu det det allra mest pinsamma med min bussfärd. Låten jag lyssnade på var BYZ´s "Do you wanna fuck". Ni som känner till låten vet att refrängen inte är helt rumsren, så att säga. Att man dessutom sjunger den högljutt i en buss fylld av sexhungrande män, gör det inte direkt bättre...

Jag fick ett antal blickar innan jag insåg hur pass högt jag sjöng...



Dagens lunch

När magen kurrade allt för högt så öppnade jag kylskåpet och möttes av ett enormt eko. Sedan mamma flyttade så har kylskåpet slutat att fylla på sig själv. Jag undrar om dessa händelser hör ihop?

mat

Det här är iaf resultatet av det jag lyckades skrapa ihop. Nån typ av gräddstuvad wok kan man nog kalla det.

Ett recept om någon är intresserad:

Kyckling (jag använde nån kycklingrest jag hittade i kylen)
Paprika
morot
gul lök
tandoorikrydda
en halv färsk chili (röd)
1/2 dl thai chilisås
en skvätt vatten
olja att steka i
ca 1/2 dl soyagrädde (Go Green från axa kan rekomenderas)

Jag wokade helt enkelt allt och hade över vätskorna mot slutet och lät det hela koka ihop. Det blev rätt så starkt, men gott, man kan ju ta lite mindre chili så slipper man svettas. Det gröna ni ser på bilden är resultatet av min odling, vanlig basilika och en thaivariant som smakar lite lakrits.


Författardrömmar

Jag vill skriva en bok!!

Jag vet iof inte om jag vill bli just författare, men jag vill skriva en bok. Igår läste jag ut Marian Keyes senaste, Finns det någon där?, en bok som faktiskt var lite av en besvikelse. Den håller helt enkelt inte den standarden som hon vanligtvis brukar hålla, sen kanske man som läsare börjar tröttna på familjen Walsh.

I slutet av boken så tackade hon iaf alla de som hjälpt till med arbetet med boken och avslutade med att särskilt tacka sin man och sina vänner. Just av den anledningen fick jag plötsligt en väldigt lust att skriva en bok, lite underligt kanske, men så är jag....





Igårkväll/natt när jag hade läst ut boken, så släckte jag lampan, men jag kunde verkligen inte somna. Det var ensamt i sängen och jag saknade O, faktiskt mer än vanligt. Precis då så blir jag väckt ur mina tankar av att den rosa razorn plingar till. Ibland kan ett sms betyda så otroligt mycket, som ni kanske förstår så var det O, och efter att jag läst det så kunde jag somna lungt. Det var plötsligt inte lika ensamt längre...

Ny hårfärg

Nu var det dags igen, ny hår färg. Eller ny och ny påminner väl ganska mkt om den jag hade innan, bara lite slingor. Det som är så spännande med att färga håret själv, är att man aldrig kan vara riktigt säker på resultatet. Den här gången blev det varierande helt klart. Allt från väldigt, väldigt blont till mörkaste rött. Men jag är nöjd iaf..

  

Dagens citat (från mig själv): "Det var skönare än sex!"
(Om att tvätta vänsterhanden efter fem veckor i gips)
Det kanske var en "liten" överdrift från min sida, men skönt att vara av med det iaf.

Min trädgård

Det är med sorg i hjärtat som jag ska lämna min lilla trädgård här hemma till hösten. För att kompensera att jag kommer att få leva utan trädgård i ca fem år framöver så är är det ovanligt mycket som spirar och gror här på muraregatan 8.

Rödlök, gräslök, sockerärtor, vaxbönor, rödbetor, morötter, potatis, sallad, zucinisar, persilja, basilika, timjan, koriander, chili, thaibasilika mm. Och inte nog med allt som är sått och fixat, jag har byggt en drivbänk, alla rabatter och trädgårdsland är rensade, en ny rabatt är anlagd och jag har flätat en kompostkorg.

Som ni kanske märker så är jag väldigt förtjust i min trädgård. Nästan lite fööör mycket ibland.

Men de som flyttar in här efter oss kommer att få en fin trädgård iaf...


Uppsats och regn...

Som ni kanske förstår av rubriken så är mitt humör inte direkt på topp. Det är inte så kul att skriva uppsats har jag insett, det är snarare väldigt tråkigt. Att det dessutom har regnat typ hela helgen, gör inte mitt humör bättre.

Men snart är jag klar, ska skriva ett par sidor idag och sen är det balklänningssömnad för hela slanten. Ber om ursäkt för att jag inte skrivet nåt roligare, men det händer faktiskt inte så mycket kul just nu...

Fast igår var jag hos Erik på filmkväll och DET var kul, massa god mat också och det är ju aldrig fel.

Kärlek...

Ibland är det underligt...
Någon man träffat så pass mycket och så pass ofta, så man trodde inte att man kunde tycka om personen i fråga ännu mer. Att man på nåt sätt nått upp till det högsta läget på "tycka om-skalan". Men ibland har man fel...

Varje gång jag åker ifrån Uppsala är det med en extra gnutta kärlek i hjärtat, samtidigt som det är lite vemodigt. Jag vet att det kommer att dröja ett tag innan vi ses igen. Varje gång man ser en glimt av "Bonde söker fru" eller åker förbi hållplatsen Centrala Ultuna, kan man inte låta bli att le lite extra. Underligt kan somliga tycka, men de minnen dessa saker och platser väcker, det är väldigt härliga minnen...

Ni som känner mig, vet att det verkligen inte är likt mig att vräka ur mig liknande kärleksförklaringar. För som sagt underrubriken till bloggen (bitter och älskvärd) är inte för intet. Men ibland kan inte ens jag låta bli, när man tycker så pass mycket om någon som jag gör nu, då är det svårt att behålla sin bittra fasad, hur mycket man än försöker.


Jag hatar Anna Skipper!

Rent principiellt kan jag hålla med om att det hon gör, är bra. Att få sjukligt överviktiga människor att börja nya och mer hälsosamma liv. Men att hon genom detta programm gör smygreklam för sina egna bantningspreparat samtidigt som hon avfärdar alla andra, det är fel. Genom ett program som utnyttjar människors ohälsa och ytterligare späder på det sjuka skönhetsidealtet som råder i dagens sammhälle, blir hon mångmiljonär.

Är det helt rätt?

För bara en stund sedan tittade jag på det ökända "Du blir vad du äter" där Anna pratade om något som enligt henne lika gärna kunnat vara satans påfund, nämligen korv.

Personligen tycker jag väldigt mycket om korv, men har inte alltid gjort det. Just korv och andra charkuterivaror låg till stor del till grund för mina år som vegitarian. Men nog om mig och tillbaka till Anna. Hon avslöjar i detta program det som finns i korv, slaktavfall och andra härligheter, tarmar och köttrester.

OCH?

Vad är det för fel att äta det? Rent hälsomässigt är det helt klart onyttigt att äta korv varje dag. Men grunden till ett sunt liv är väl ändå varierad kost? Jag kan personligen inte förstå varför det skulle vara äckligt att äta det som Anna använder som skrämserpropaganda för att få människor att sluta äta korv. Är det inte bättre att så mycket som möjligt tas till vara på när våra djur går till slakt? Är inte det mer etiskt korrekt att tänka så än att resonera som Anna, korv är äckligt för det är slaktavfall i djurtarmar... Lägger man fram det så, så låter der inte direkt aptitlit, men jag ser inget fel i att äta korv för det. För som sagt är det inte bättre att vi anväder så mycket som möjligt av våra djur den dag de nu får gå till slakt?

Avslutningsvis vill jag bara påpeka att naturfjälster på korv är det godaste som finns. De konstgjorda syntetiska ersättarna som är fullproppade med olika kemiska medel, kan inte ens kvala in till ett smaktest med det klassiska naturfjälstret.


Dags för pension..?

För ett tag sedan gjorde jag vuxentestet, enlig det resultatet var min verkliga ålder dryga 32... Det känns nästan lite hårt när man egentligen är nyss fyllda 20.

Denna helg har tillbringats tillsammans med min O, i både Uppsala och Norrmarjum. Vi har dels klappat kor, eller det var nog mest jag som gjorde det, O gjorde nog vettigare saker.

Väl tillbaka i Uppsala så tillbringade vi söndagen på det mest pensionärs-aktiga sätt man kan.
Vi började dagen med att äta sen frukost för att sedan hoppa in i den silverfärgade kombin, och åkte till Kunsängen. Målet med denna utflykt var att spatsera runt och titta på alla kungsängsliljor.

177306-50

Väldigt vackra blommor måste jag säga, varför växer det inga sådana i min trädgård?
Medan vi vandrade på promenadstigen mötte vi en skara glada PROare. Jag och O klagade över ungdomar som kör moppe på cykelbanan, klagade på hur folk inte kan göra bli ordentligt.

Efter alla dessa äventyr tog vi bilen tii boländerna för att handla på Coop, för att sedan åka hem och laga mat.

Jag kanske kam hålla med om vuxentestet att ibland kanske jag verkar vara mer än mina 20 år fyllda, under denna dag var nog den verkliga åldern betydligt högre..

Men det var en väldigt mysig dag måste jag säga!!


Jag älskar dig mot alla odds

De senaste veckorna har det varit väldigt lite att läsa i skolan så jag har läst betydligt trevligare saker än vanligt. För alla intresserade kan jag upplysa om att vårens mest lästa bok hos mig, har varit (och är) Hellspongs "Konsten att övertyga". En av de bättre böckerna bland vår kurslitteratur.

I födelsedagspresent så fick jag "PS Jag älskar dig" av Cecilia Ahern. (Jag fick den inte av henne, utan av O, det är hon som skrivit den) En klassisk chick-lit trodde jag, men det skulle visa sig att jag hade fel. Innanför bokens rosa omslag gömde sig en berättelse om något så osannolikt som kärlek efter döden. Och om hur smärtsamt det är att förlora den stora kärleken på det värsta tänkbara sättet. Inte något som normalt brukar behandlar i en chick-lit bok med andra ord. Något som ytterligare gör denna bok så osannolikt bra, är det att författaren själv är endast 21 år fyllda. Att någon med så pass få år på nacken kan skriva en så insiktsfull bok, det förvånar mig. (Självklart blir jag också lite avundsjuk på bedriften, jag är ju inte mer än människa) 

Detta är nog en av de böcker jag har fällt flest tårar över, nästan i klass med "Borta med vinden". Men trots alla tårar så får man ändå en härlig känsla inom sig när man läser de sista kapitlen, och man börjar ana ett lyckligt slut...

Det senaste veckorna har jag också tagit mig igenom en gammal favorit, "Mot alla odds" av William Kinsolving. Det bästa och enklaste sättet att beskriva den boken är nog att hävda att det är en hästbok för den vuxna kvinnan som vuxit ifrån polluxböckerna.  

Men i denna bok är det inte bara hästar som behandlas (även om det är det genomgående temat) utan även kärlek (såklart, vad vore en bok utan kärlek?) utomäktenskapliga affärer, pengaproblem, strul med maffian, exotiska dansöser, faderskapstvister, mord, självmord, alkolism och lite annat smått och gott.

En läsvärd bok, speciellt om man är intresserad av fullblodsavel. Tyvärr tappar boken lite tempo i mitten, för att sedan mot sluten åter fånga läsaren, så håll ut där i mittenpartiet, det är läsvärt!

Under helgen så har jag också läst en del i "Naturbrukets husdjur, del 1 och 2", jag var lite uttråkad kan man väl säga. Men en del intressant stod det faktiskt, men man ska nog ha visst intresse för att läsa de böckerna också...

Frida!!!

Igår kom lilla Fridus hem till Sverige efter att ha varit i London (alldeles för länge enl mig).

fridus

Jättehärligt att ha henne hemma igen, har saknat henne massor!
Snart ska jag och Erik åka till Pilkrog för att välkomna henne till den Swänska landet. På Torsdag är det utgång med the Sounds som gäller, med Frida Erik och Kalle, ev skulle Julia också följa med. Det kan nog bli en riktigt trevlig kväll!



Shoes, shoes, shoes...

Lovade ju som sagt att dela med mig av några av skofavoriterna..



Oerhört sköna bruna loafers med (tyvärr) lite för hög klack. Jag tycker nästan att det är lite jobbigt att bli runt 190 cm över havet.



Svarta sandaletter som mamma köpte i sina unga dar, är väl köpa kring -70. Dessa är dock inte lika sköna som de övre. Hursomhelst så tycker jag att de är väldigt fina, men upptäckte att jag måste iväg med dem till skomakaren för omklackning om jag ska kunna använda dem under sommaren.



Kopia av Mary Janeskorna, i svart lack. Reafynd för ca 75 kr, väldigt snygga, men tyvärr inte så bekväma...



Skorna som jag levde i förra våren och hösten. Dessa räddade mig från den allra värsta skavsår man kan tänka sig när jag och Erik var på shoppingweekend i Sthlm förra hösten. Jag tror de är köpta på Skopunkten på Marieberg för ca 149 kr, så priset var helt överkomligt, speciellt om man räknar på kostnad/användande.



Helt hysteriska skor!! Passar nog bättre på en exotisk dansös än på mig. Klackar på ca 15 cm, så de är inte de allra lättaste att gå i. Funderar skarpt på att lägga ut dessa på tradera, det finns säkert nån strippa som behöver rekvisita...



Ytterligare ett par bagagnade mammaskor, dessa är inte lika gamla som sandalerna, tror att de är köpta i Gävle på 80-talet. Fruktansvärt snygga skor, som tyvärr ger mig hemska skavsår...



Sommarfavoriterna! Har varit med på totalt två charterresor och i augusti blir det Turkiet för dem!! För jag, Frida, Erik och Kalle åker nämligen till Türkland den 17 ang. Flip-flopsen följde med en cosmo för ett antal år sedan, och håller fortfarande, jag måste säga att jag är väldigt förvånad över kvalitén.

Det var iaf ett urval av skorna som vi hittade i garderoben.  Som ni kanske förstår så är jag i stort behov av någon slags ordning i min skoförvaring. Drömmen vore ju nån slags skohylla, där man får plats med många skor samtidigt som alla syns. Utför vissa påtryckningar på O om att få hjälp att bygga en sådan, verkar nästan lite lovande... Men tror tyvärr inte att jag kommer att ha plats för skorna/skohylla till hösten...

A womans right to shoes...

Alla ni som är bevandrade i SATC känner säkert igen avsnittet som rubriken syftar på. Carrie blir av med sina nya stilettos hemma hos en vän. Nu har inte jag blivit av med några skor, däremot har min kära moder och tillika tvkändis, rensat bland våra gemensamma skor idag.

OJ! Vad mycket skor vi hade! Jag blev glatt överraskad när jag upptäckte mina gamla favoriter. Ikväll blir det skosortering som gäller, så jag håller på att fotar hela skosamlingen för att göra det lättare att hitta bland alla anonyma skokartonger. Jag lovar att dela med mig av några favoriter imorgon..

Idag har jag fixat ännu mer i trädgården, vänt en kompost och sått det sista i trädgårdslandet också. Jag har hunnit med att skola om penser och lite annat pyssel med.

Det jag dock ägnat större delen av min huvudvärkspräglade dag år, är att sy på Matildas balklänning. Pga, visst armbrott så har sömnade legat i vila ett par veckor, men nu så är jag igång igen. Idag var det snörning och isättning av korsettfjädrar i livet som gällde. Imorgon ska jag sy ihop kjolen, o sen så återstår det ytterligare en provning innan jag kan fortsätta. Livet blev jättefint när snörningen kom på plats, väldigt stor skillnad mot innan.

Valborgs efterfest

Igår var det årets första grillning här på Muraregatan. Vädret hade varit lite ostadigt under dagen, men fram på kvällen lyssnade vädergudarna på våra böner, och molntäcket sprack upp. Erik hade fått ansvaret för grillen, men efter en stund så fick undertecknad ta över, för han klarade helt enkelt inte av uppgiften.

177306-42

Så vi flickor tog helt ebkelt över grillandet, Erik ville ju fortfarande vara lite manlig, så han höll sig när grillen och kom med "expertråd".

alla grillar

Maten blev i alla fall väldigt god, trots det stora antalet kockar.

177306-42

(Just Linnéas mat kanske inte blev så god, eller så beror ansiktsuttrycket på något annat)

177306-40

Efter allt ätande var det dags för kubb, tjejerna mot killarna så klart! Vi flickor borde ju ha varit självklara vinnare, men så blev det inte. Efter ca 5 minuters hård match så vann motståndarlaget. Så här i efterhand har jag försökt att analysera hur det kom sig att vi förlorade. Jag misstänker att alkoholen gjorde sitt till. Motståndarna var i stort sett nyktra, medan vi flickor kanske hade druckit lite mer...

177306-43

Vi spelade bra och var ett väldigt glatt lag iaf, trots den hårda förlusten..

Eleonor och Johanna sov över i det blåa huset, så det blev en del tjejsnack fram på småtimmarna. Väldigt trevligt måste jag säga. Men min kropp (och mitt huvud) är inte helt pigg idag, jag klarar nog inte av att vara uppe tills efter två längre. Jag har ju trots allt fyllt 20 nu..

177306-41

Vi flickor åt i alla fall en väldigt god frukost. Alltid trevligt med sällskap runt frukostbordet. (Karl är ansvarig för alkoholbroschyren)




Ilska!

För ett antal dagar sedan fick jag det bekräftat.

Att alla (iaf hälften) norrmän verkligen är dumma i huvudet.

Jag läste nämligen metro, där stod det om en undersökning som hade gjorts bland norska män. Undesökningen handlade om deras inställning till våldtäkter, ett väldigt kontroversiellt ämne kan man tycka.

Det som gjorde just denna artikel extra kontroversiell var att hälften av alla norska män tyckte att kvinnan fick skylla sig själv om hon blev våldtagen om hon betett sig "flirtigt" innan själva handlingen.

Vad är det för fel på dem? Varför ska inte en kvinna få bete sig som hon själv vill utan att behöva tänka på den eventuella risken att bli våldtagen? Och är det verkligen så att män inte kan kontrollera sina lusta om en kvinna flirtar med dem? Eller just detta bara för norrmän?

En våldtäkt är bland det hemskaste en kvinna kan bli utsatt för, att bli tagen med våld, som själva ordet betyder innebär inte bara en fysisk misshandel men också en djup psykisk kränkning. Att så många som hälften av alla norrmän tycket att detta är "helt ok" bara för att kvinnan betett sig "flirtigt" det övergår mitt förstånd.

Men det kanske stämmer, alla norrmän kanske är dumma i huvudet.

Jag har klappat en ko!

Kossa

Så såg kossan Frida inte ut, men det var den enda bilden jag hade i arkivet så den fick duga.. (Kossan Frida var rödbrun och såg mätt ut, tror att rasen har nån förkortning typ SRB lr nåt)

Som ni kanske förstår så tillbringade jag valborg hemma hos O och där finns det kossor. Som den stadsmänniska (?) jag är så ville jag absolut klappa en kossa.  Under min vistelse så hann jag med att klappa massa katter, en hund, en ko, några små kor (kalvar) och klappade lite på O också...