Änglalik

Efter lite funderande och insupande av inspiration på Ohlssons och från den alltid lika pålitliga Ellos, så bestämde jag mig för att det nog får bli nån typ av änglalik klädsel nästa helg. Vingar har jag redan, på överkroppen tänkte jag ha den vita puffärmsblusen (bild finns på bloggen, då med svart korsett över) och med en vit korsett med lite spets på över. För att iaf ge en illusion av en midja:P. Till det ska jag sy en kjol i ett vitskimrande tyg, med "guldflikar" i olika nyanser nertill. Kjolen har jag börjat med, fått till själva kjolen och har börjat med flikarna. Dock insåg jag inte hur tråkigt/jobbigt det var att sy fast alla flikarna när jag gjorde kjolen, så den blev lite väl vid... Eventuellt ska jag försöka få til en underkjkol i tyll för att få hela skapelsen att stå ut, men vi får se om jag hinner.

Eftersom jag är i Norrmarjum över helgen kan jag inte fota kjolen, men nåt i den här stilen är det tänkt att det ska bli.Dock ska den bli längre och utan "bladstruktur" på flikarna, och dessutom är flikarna i flera olika guldnyanser. (Jag kunde ju dessutom inte motstå paljetter..) Dessutom är det bara flikar nertill på kjolen, onte på hela. Jag funderar på att sätta fast några gultstjärnor på korsetten för att få den att passa ihop med kjolen, tror ni att det kan bli bra?

En gloria får jag försöka knåpa ihop med lite ståltråd och tyg. Förhoppningsvis blir det lite paljettyg över till den. På fötterna tänkte jag ha ett par gamla vita ballerinaskor och eventuellt sätta fast en guldrosett på dem, men vi får se.

Ja, jag vet att jag kanske är lite överambitiös gällandes klädseln, men det är ju så kul. Dessutom ska jag ju sy kostymerna till spexet, så jag måste ju visa att jag behärskar att sy:P

Änglar och demoner

Jag fick just en trevlig inbjudan på mejlen till spexkick-of nästa lördag. Temat för kvällen är just änglar och demoner, så jag har börjat fila på min klädsel. Jag har ju ängelvingar så det skulle ju gå att fixa, men det låter lite lockande att klä ut sig till demn, eller varför inte hälften/hälften...

Ska fundera vidare och leta på stan idag, jag och ellos ska kolla runt lite i eftermiddag. Det lär nog bli en tur til Ohlssons för min del iaf..

Nyårs längtan

Som så många andra har jag blivit jättekär i den rosa HM klänningen med svart lackskärp. Så tyvärr finns den inte längre att köpa i webshopen. Hade passat perfekt till nyår! Så nu har jag tänkt att sy något passande. Dessutom är jag inte helt säker på vad jag ska hitta på vid nyår, men klänning ska jag ha iaf! För att få lite inspiration har jag kollat runt på asos.com. Helt underbara festklänningar!

  
  

Funderar lite på att göra nåt i stil med den svarta rosettklänningen, men vi får se vad det blir. Midnattsblå blir den iaf, har hittat ett fantastiskt tyg. Men hur den ska se ut får framtiden utvisa

Glassigt!Kan det bli sötare? Jättesöt blåbärsglassring från Q-pot som går att köpa hos KyssJohanna. Skulle jag bra gärna vilja ha, men priser är lite för dyrt för mig. Är man student har man inte råd att lägga pengar på ringar som ser ut som båbärsglass, däremot skulle jag behöva köpa boken medicinsk terminologi. Inte lika fin, men jag tror jag kommer att använda den mer än en glassring.

PS. Malin! Jag har inte glömt din utmaning, däremot har jag insett att det är svårt att komma på sju saker om sig själv, Inlägget ligger under utkast och väntar på inspiration.


Kjolar

Under förra veckans tentapluggande slängde jag även ihop en 50-talskjol som skulle ha används på tentafesten. Tentafesten blev uppskjuten till denna vecka, så snart ska den användas. Tyget köpte jag i sommras på en loppis i Kolbäck för ca 20 kr/m, men först nu blev det någonting av tyget.Mönstret (om man nu kan kalla det för mönster) klippte jag direkt i tyget, 6 "trekantiga" och i sidsömmarna sitter det kilar för lite extra vidd. Totalt gick det åt ca 1,5 m på 150 cm bredd till denna kjol. Jag slängde även ihop en underkjol av Ikeas Britt för 7 kr/m att ha under, men den blev så pass ful så jag vet inte om jag ska dela med mig av en bild...

För ett par månader sen så sydde jag en svart kjol i jättefin bomullspoplin spm också är en jätteenkel modell, som rynkas ihop med ett brett resurband i midjan. Tyvärr gjorde jag resåren lite för lång cå kjolen är lite för stor i midjan, ska ta och rätta till den när jag får tid. På bilden har jag favoritbältet från Myrorna som jag även använde under spexet för att ha något att sätta fast mikrofonen på. Denna kjol har blivit flitigt använd, den är väldigt skön och precis lagom lång, vilket är svårt för mig att hitta i affärerna pga min längd. Är man lite drygt 180 cm lång som tjej blir många kjolar "muskorta", eller som min sambo så fint uttrycker det "du behöver nästan ha hårnättill kjolen..."


Äntligen klänning

Nu har jag äntligen lyckats fota klänningen jag sydde till Slektmiddagen på Ultuna för ett antal helger sen. Inte nån jättebra bild direkt, men nu får ni iaf ett hum om hur den ser ut. Överdelen är sydd i ett möbeltyg från Ohlssons och det svarta tyget är ett reatyg från samma affär. Den är fodrad med Ikeas Ditte för 25 kr/m och i överdelen sitter det korsettfjädrar i plast för att hålla allt på plats. Som ni förstår är det lite av ett budgetprojekt och kostnaden för hela klänningen slutade nog på runt en hundring. Mönstret fixade jag ihop på egen hand med en annan klänning som utgångspunkt. Jag blev faktiskt riktigt nöjd och denna kommer jag att använda många fler gånger.


Uppföljning fredagsshopping

Det blev inte så mkt shoppat på min lista, inga strumpbyxor, inget diadem och inget tyg. Däremot blev det garn och gigantisk virknål. Innan jag åkte in till stan spande jag in ett mönster hos garnstudio. Jättehärlig mössa/basker i tjock yllegarn. Så jag köpte garn och satteigång och virkade på kvällen och garnet tog slut, innan mössan blivit klar. När jag för en gångs skull tom hade kollat virkfastheten innan! Jätteirriterande och jag vil lju inte gärna köpa ett helt nytt nystan för bara två varv. Så jag vet inte riktigt hur jag ska göra, om jag ska nöja mig med mössan eller repa upp den och virka hårdare eller köpa nytt garn..

Så här ser den iaf ut, inte lika "fluffig" som enl mönstret, men ganska fin ändå. På bilden har jag extrautrustat den med en brosch från Harrods.

Hur ska jag göra med mössan? Duger den eller vad tycker ni?

PS. Det blev förutom garnet ett jättefint fickur från glitter på halskedja. Jag har letet efter ett sånt hur länge som helst!