Plugg

Sitter just nu i sängen och har precis skrivit klart min del av det PM vi häller på att skriva i allmän omvårdnad, det ska lämnas in på måndag och än så länge är det disskusion, slutsats och lite allmänt fixande kvar. Det känns ganska lungt, men det tar ju lite tid.

Utöver det så är det juridiken som ska fixas den här veckan, 6 webbföreläsningar med tillhörande 30-talet frågor som ska lämnas in. Frågorna ska även disskuteras i basgruppen och en sammanställning ska mejlas till föreläsaren.

På fredag är det venprovtagning på KTC, måste läsa på innan dess, men ska bli jättekul tror jag. Nästa vecka är det dessutom dags för hemtenta i etik och föreläsningar 9-16 hela veckan. Inför föreläsningarna är det även en hel del inläsning och förberedelse som behöver göras.


Men...
Trots mycket att göra, så trivs jag helt otroligt bra.

Klänningsprojekt

Som jag nämde tidigare så är jag lite sugen på att slänga ihop en känning inför sittningen. Mellan pluggpassen idag började jag knåpa på ett draperingsprojekt som eventuellt kan bli nånting att ha vi får se.Så här ser det ut än så länge, allt är IKEA tyg, vinröd organza på svart bomullsbotten. Ska bli kul att se om jag får till draperingen eller om det om det skiter sig. Organza är kanske inte det bästa tyget att börja med, men det var det jag hade hemma.

Klänningen är tänkt att bli axelbandslös med svart vid kjol till med ett organzaband nertill. Men som sagt vi får se vad det blir.

Katter i mängderI denna låda bor Mirran och kattungarna, iaf om vi får bestämma. Idag hade hon dock gömt de små liven när jag kom hem från skolan, efter två timmar lyckades jag hitta dem, längst inne i en garderob.Här ligger hela familjen samlad och vilar ut efter tvättning och matning.Här är en av de två flickorna när hon ligger och gosar med mamma. De två honorna är i stort sett redan tingade, trots att de knappt är en vecka. så förhoppningsvis hittar vi bra hem åt hela kullen.


Här är samma tjej, dock något suddig, ska återkomma med fler bilder när de öppnat ögonen.

What to wear..?

Ellos ringde just och upplyste om SLEKTfesten på Ultuna, middag med studenter från Ultuna studentkår, VMF samt teknologerna från Uppsala. Jag tyckte ju dock att de behövde en representant från sjukslöterskeutbildningen och övertalade Ellos att köpa biljett åt mig med. Ska bli så kul!!

Men, vad ska jag ha på mig? Jag är lite ytlig, jag vet, men det är kul att vara fin:P Jag har ett gammalt klänningsprojekt liggandes, funderar på att få klart det, eller om det får bli den "lilla svarta". Vore ju lite kul att inte ha helsvart på sig för en gångs skull, men vi får se om den blir klar...

Alla dessa svarta klänningarJag hyser en enorm förkärlek för svarta klänningar, speciellt med det där "lilla extra". Den här från D&G har VERKLIGEN det där "lilla extra". Helt fantastisk organzaskapelse, utan att för den delen bli att se ut som en bakelse, utan mer åt det eleganta hållet. Finns hos
net-a-porter för den nätta summan 543 euro. Och med nätta, menar jag snarare motsatsen.

Jag är jättesugen på att prova på att drapera och då vore ju nåt åt det här hållet inte helt fel att få till. Dock har jag ju några projekt på gång, men nu är två av kjolarna klara iaf, den svarta i poplin och den i tyll.

Imorgon blir det skola hela dagen, och sen fika med Åsa och den andra Hanna, dessutom kommer O hem. Tyvärr blir det dock ett besök på lungmottagningen för TBC-vaccin, och efter dagens alla sprutor och stick, känns det inte så lockande med fler sprutor. Ska dessutom hinna köpa garn till Malins vantar, så det är fullt upp med andra ord!

Smal katt

Igår kväll var det äntligen dags för de små kattungarna att komma ut. Under kvällen var Mirran ganska lunga och framför allt väldigt kelig. Efter ett tag började det märkas att hon började få sammandragningar, och snart skedde ett litet 2missöde" i min vita (och tvättbara) soffa. Tjoff sa det, och sen blev det alldeles bött i knäet och i soffan. Sen var det bara att fösa in kattan i hennes lilla låda och sen sätta igång att tvätta.

Runt klockan sju tittade den första lilla katten ut och efter den kom det tre till. Alla är svart-vita som mamma Mirran. Jag försöktt gota de små liven, men resultatet blev dåligt, så jag får återkomma med bilder. De är hur som helst väldigt söta!

Tjock katt

Igår kom O och han hade med sig sin katt Mirran. Hon ska när som helst få en kull kattungar så tjockare katt får man leta efter. Så nu har vi iaf tre stycken katter (och snart blir det fler) på 100 kvm. det skulle funka om nu katterna kom överens... Men som det är nu så är det mycket spott och fräs, förhoppningsvis blir det bättre snart.

Nu ska jag gå och flytta på Mirran som ligger och sover i stort sett på min symaskin, så jag kan sätta igång med syandet. Idag ska jag fösöka få klart ytterligare en kjol och ev. fortsätta med korsetteländet.

Ett projekt klart!Nu är vantarna färdiga! Tyckte att de blev väldigt bra om jag får säga det själv. Perfekta halvvarma vantar som man behöver nu i början av hösten. Dock kan jag inte bestämma mig, med eller utan rosetter? Vad är finast?

Vad tycker ni?

Många projekt

Skolan började förra veckan och än har studierna inte dragit igång i full fart, så jag har mycket tid över till lite olika syprojekt.

Vantar, håller på att virka jättesöta vantar med volang upptill. Blev precis klar då jag insåg att jag hade mätt fel och den ena vanten var 3 cm längre än den andra, bara att repa ipp med andra ord.

Kjolar, en svart, vippig sak i bomullspoplin med resår i midjan, ska bara fållas så är den klar. En cremvit med svart resår och svarta dekorsömmar, en hel del kvar innan den blir klar. Svart tyllkjol, främst tänkt att ha under andra kjolar, den är nog i stort sett klar. Svart yllekjol med lagda motveck, fortfarande i planeringsstadiet, har dock reafyndat svart ylle på Ohlssons.

Överdelar, en väst, tänkt till
Valkyria, i ylle med svarta sidenbroderier, bara knappar och knapphål kvar. En stickad väst finns även med på planeringsstadiet. Hittade så fint garn på Yll och tyll i stan.

Övrigt, korsett i svart linne, (jättejobbig att sy och främst få att sitta bra, behöver en provdocka), 1700-tals klänning åt mig, fortfarande i planeringsstadiet, ska göra klart korsetten först. Utöver det så är det lite accesoarpyssel och linneexperiment på gång, men även lite handtryckta t-shirst.

Ojdå, var det så många. Jag kanske borde se till att få klart lite saker innan jag börjar på nästa. Måste ta mig i kragen.
Ska virka vidare nu!


Jäkla storlekar!

Den underbat söta, sexiga bhn passade inte, på mig fick den brösten att föröka sig till totalt sex utstående pucklar. Inte såååå smickrande skulle jag vilja säga.

Kan en klänning bli mycket vackrare?Alla som följt SATC kommer väl ihåg Carries variant av poesi i säsong 6, när hon så kärleksfullt beskriver en Oscar de la Renta-kläning för sin ryss. Även denna Oscar-klänning är värd poesi tycker jag. För att fortsätta beskriva mode som konst, så känns denna skapelse väldigt Monetinspirerad. Dock märks det på prislappen att det är ett konstverk.

Finns hos netaporter.com.

Sexigt!

Jag är helt kär i denna från twilfit. Jag och Emma ska in till stan senare idag och då ska jag spana efter den på St Per. Hoppas hoppas den finns och den passar. Snygga underkläder får en på så bra humör!

HöstskorIbland är mode inte bara något man har på sig, utan även ett konstverk.
Det stämmer verkligen in på denna lilla sko.