Födelsedagsbarn

Idag fyller lilla Erik 20 år! Jag får väl fortsätta seden med födelsedagsbarnskollage!

erik

177306-36

177306-35

177306-37


Grattis grattis till Erik!!

Evas kavaj... äntligen

Som jag berättade för ett antal veckor sen, så blev Evas kavaj väldigt lyckad. Jag lovade ju också att dela med mig av bilder...

177306-34177306-32Så ser den ut, gjord i 100 % lin och stora knappar fram. Jag gillar den skarpt, är lite sugen på att sy en åt mig själv... men det får bli efter Matildas klänning. Lägg föresten märke till den fina logotypen! Lite stolt över att den blev så bra tillslut.

Lassefunderingar

För att avslöja mysteriet med vilken Lasse det rör sig om, så kan jag tala om att det är Lasse Lind som gör den låten. Insåg helt plötsligt att det finns många Lassar inom svensk musik, Winnerbäck är nog min favoLasse tror jag. Även om just den låten med Lasse Lind är jäklans bra...


Väldigt trevligt att Kalles mamma Gittan hittat hit!
Mammor är alltid bra!!


Eller som det står på min tröja:

"Mamma vet bäst"
(på framsidan)
"Använd kondom"
(på baksidan)


Gårdagen

Igår var det full fart hela dagen. Dagen började bra, då jag väcktes av min (förhoppningsvis) nya arbetsgivare som undrade om jag vill komma på intervju. Innan dess var jag och mamma en sväng till Dalarna (Ludvika) för att jag skulle köpa underkläder. Inte det lättaste att prova behåar med gipsad arm kan jag lova.

I nerdrogat tillstånd vandrade jag till min arbetsintervju, som gick bra. (Får besked på ons) Efter det blev det en fika på Fagers Med Linnis som är hemma från Florida. Det stora ämnet för dagen var preventivmedel och frakturer på penis...

Sen hoppade vi in i den röda sportbilen som Linnea lyckats låna och susade till Bångbro, där jag provade fler behåar... Denna gång fick jag dock lite hjälp.

Linnea gav mig skjuts hem, denna gång i en volvo. Väl hemma började jag med mat och ett par minuter senare ringde Linnea och undrade om hon fick komma o hälsa på, den här gången kom hon dock i en skoda med en påse chips i högsta hugg. Det blev en äkta tjejkväll i soffan för oss två
 

LasseJag ger dig inte min morgon, inte min dag.
Du får nåt så mycket bättre, du får hela jävla jag
Även om Freds orginal inte är att leka med, så gillar jag Lasses variant med.

Det allra bästa vore dock en kombination.

Bondgård på påse..?

I onsdags syndade jag (handlade på Lidl) där inhandlades favorit tortellinisarna och 5 g bondgård på påse. Det senare var en fröpåse, där jag misstänker att översättarna har tänkt lite fel..

För jag hoppas att det blir blommorna på framsidan av påsen som växer upp ur marken, inte en hel lantgård med djur och traktor. För det har jag helt enkelt inte plats för i den rabatten. Iof så tror jag att priset på en bondgård är lite högre än de 2.90 jag betalade för påsen. Men vad vet jag....

Det ska bli spännande att se vad som växer upp ur landet iaf!

"En liten kylling är alltid gott"

I förrgår drabbades jag utav ett enormt sug, inte efter nåt snuskigt, utan efter grillad kyckling. Dock inte vilken kyckling som helst, utan Jamies smörfyllda kyckling. (Bland det bästa man kan finna på denna jord enligt mig) För att förvärra mitt sug efter just denna kyckling, sprang jag över ett liknande recept(Bilderna lånade från samma ställe)


Kylling


Jag fiskade helt enkelt upp en kyckling ur frysen i garaget och satte den på tining. SEN läste jag igenom receptet... Det skulle jag nog ha gjort innan, det blir vissa begränsningar i matlagningen med en gipsad arm. (Försöker bla övertyga min mamma om att det är helt OMÖJLIGT för mig att diska) Men jag gav inte upp utan skred till verket.

Mamma iakttog mina förehavanden i köket med viss skeptisism. Till slut fick jag inse att slaget var förlorat och ge upp min kycklingtillagning. Jag och mamma enades om att hjälpas åt idag istället.


Kylling 2

Så här god ska kycklingen bli när den är färdig, riktig förförelsemat enling mig. Vem jag ska förföra blir lite knepigare, eftersom avståndet till O är lite i längsta laget. Men jag får se det från den ljusa sidan. då blir det mer över till mig!!

Uppdatering...

Idag har jag haft en jättetråkig dag, bara slöat och varit trött. Har dock pillat lite med bloggen (Tack Erik!) så nu är den lite finare, även om en viss person var tvungen att klaga lite:P

Det är inte så kul att ha gips på armen kan jag upplysa om, det är faktiskt ganska jobbigt. För att göra det hela ännu värre så gör det ont också, men har fått "slut i huvudet"-piller av doktorn så lite bättre blir det. Viss nackdel är ju dock att jag inte kan tänka klart och blir trött som en tok av dem, men blir nog bättre om ett par dagar.

Blev alldeles nyss väldigt glassugen och upptäckte till min glädje att vi hade ett oöppnat paket av favoritglassen i frysen. Pga av viss arminvaliditet så fick jag dock inte upp paketet, utan fick nöja mig med att titta på glassen. (Jag behöver verkligen en man!)

Har inte hänt så mycket på senaste tiden, pluggar, träffar vännerna och saknar O. Så har iaf de senaste dagarna sett ut.

Håller förresten på att läsa Nora Roberts triologi om Gallaghersyskonen igen. Lite avundsjuk på Johanna som varit där...

Nu ska jag ta en tablett till och krypa ner under täcket.

Natti!

Den siste bonden...

För ett par dagar sedan ramlade jag över boken "Den siste bonden på Tämmesboda" i familjen Norwalds Carl Larsson-liknade kök. Helt fantastisk bok och framför allt helt UNDERBART foto. Boken berättar om ett år hos syskonen Aronsson som driver ett lantbruk på samma sätt som deras föräldrar gjorde en gång i tiden. De lever helt utan elektricitet och avlopp och får hämta allt vatten från brunnen.


177306-29Denna tillvaro är för oss allra flesta (mig med!) helt otänkbar, men för Stig och Berit är det helt självklart att leva livet på detta vis. Med Bondepraktikan som handbok sköter de sin lilla gård och sina djur året runt, utan både avbytare och traktor.

Lars-Olof Hallbergs fantastiska foto griper tag i själen och väcker känslor som man inte visste att man kunde känna. Genom hans bilder visar han det svenska kulturlandskapet när det är som vackrast. Allt från spirande vårdagar till iskalla vintrar speglas i denna bok. Att kunna förmedla dessa vackra vyer och de känslor som finns i motivet, det är en konst. Den konsten behärskar verkligen Hallberg. Det är för mig helt omöjligt att beskåda dessa foton utan att känslor väcks.

Läs boken och din syn på livet kommer att förändras!
Så sammanfattar man bäst boken helt enkelt, men är du som jag och gillar lyckliga slut kan du hoppa över att läsa det allra sista kapitlet...

Trevlig post!

Idag när jag kom hem från Örebro (hemsk dag fredag den trettonde...) var det för ovanlighetens skull jag som hämtade posten. För ovanlighetens skull var det också massa post till mig. Och inte vilken post som helst...
Lönespec, deklarationspapper och kort från farföräldrarna. Det dessa fyra små kuvert hade gemensamt var att de alla innehöll pengar till mig! (Ja, eller iaf löfte om pengar, syftar på deklarationen)

Totalt blev det också ganska mycket pengar, iaf med mina fattiga studentögon sett. Det är ju alltid trevligt, speciellt när man ska köpa nya glasögon och ska börja rida igen.

Nu så ska jag städa lite till, släktinvation imorgon...

Snöslask, saknad och krasslig hals

Så beskriver man bäst dagen som varit..
Vaknade och det var alldeles vitt utanför mitt fönster, klassiskt aprilväder med andra ord. När jag varit vaken ett tag kände jag den där raspiga känslan man får i halsen precis innan en jobbig förkylning bryter ut.

Större delen av dagen har ägnats åt författning av ett PM, som ska lämnas in i morgon. Men som ni kanske förstår av rubriken så har mina tankar varit på annat håll... Ttots det vintriga vädret har mitt hjärta varit fyllt av våriga känslor.

177306-28

Till min stora glädje visade sig mascaran som
Camomilla tipsade mig om, vara lika bra som utlovat. Jag har ju då den nya varianten i svart hylsa och med rosa borste:P
Ett sant I-landsproblem, att inte veta vilken mascara man ska köpa...

Nu ska jag mysa i soffan framför Mr. Atkinson i "min" röda, mysiga tröja.

Matlagning och glamour!

I fredags var det lite tidigt födelsedagsfirande här på Muraregatan 8 med (nästan) alla gamla vänner sen gymnasiet. Vad kul det var att träffa alla!

Jag, Erik och Eleonor lagade mat under dagen, mycket var dock redan förberett så vi kunde ta det ganska lugnt. På menyn inför kvällen stod det:

Sallato de potato
Pommes de Clüft
Räkcocktail
Ägg de crevette
Ägg Avocat
Kyckligspett Mediteranian/ Sweet chili
Samt lite olika såser, däribland den godaste aioli jag ätit (Bra jobbat Erik!)

Vi skulle också baka en tårta, med den blev lite annorlunda eftersom fyllningen envisades med att inte vilja stelna. Resultatet blev att vi förgäves försökte rädda den med allt från gelatin till grädde och smör.  Det blev en nödlösning och tårtan blev god tillslut ändå.

Både jag och Eleonor hade varit husliga och sytt vår egen klädsel, hon lite mer seriöst än jag dock. Jag hade hittat ett lilarosa glittrigt galon/latexliknande tyg som jag med hjälp av tre sömmar formade till en (förvånansvårt?) snygg (?) klänning.

177306-26

Denna blid har Erik tagit på själva skapelseproccesen, klänningen är inte riktigt färdig...
Jag återkommer med fler bilder från fredagen inom kort!

Jag fick också paket från mina vänner, däribland en rosa blommig hårfön (kan det bli bättre?), ett rivjärn i form av en dam och smycken från Linnéa och Pehr. Av dem fick jag också en bok "Mod att möta den rätte- Så här gör du". Den handlar helt enkelt om hur man finner en partner, Linnéa hade varit så pass finurlig så hon hade skrivit ett lite rim:

Till en tjej jag gillar
som har öga för killar.
Från världens enorma urval
kan väckas många kval.
Hur ska jag veta?
Och var ska jag leta?
Och när jag hittat denna prins,
om han nu finns,
hur vet jag att det är rätt?
Lätt som en plätt!
Denna bok ska leda dig genom djungeln
tills du når änden på tunneln.
Så dissa alla engångsligg, såla jävlar och fultklädda.
Och ta någon trygg, händig och som dig kan blända.

Grattis på 20-årsdagen allas våran pingla!
Jag räknar skarpt att klockorna inom kort kommer att ringa...

Väldigt finurligt och väldigt mycket fröken Gustavsson! Jättehärligt! Jag har ju dock en partner, men det kan ju vara intressant läsning för det. Jag har ju iaf förstått att en bra man ska vara trygg och händig...:P

Jättekul att ni alla kom och tack för en trevlig kväll!

Nu ska jag ta tag i balklänningssömnad!
Puss!


Sexualrelaterat

Märkte att kategorin "sexualrelaterat" var tämligen tom, så jag kände mig tvungen att skriva något om tidigare nämda ämne. Efter som inspirationen inte är på topp så får det bli en gammal hederlig fräckis... (Denna är också helt sann..)


Biologilektionen

På en biologilektion höll en professor ett föredrag där han bland annat berättade att manlig säd innehåller mycket glukos. En ung kvinnlig student räckte då upp handen och frågade: "Om jag uppfattat det rätt så finns det mycket glukos i manlig säd precis som det finns i vanligt socker?" "Stämmer", svarade professorn. "Varför smakar det då inte sött?", frågade studenten.

Efter en stunds total tystnad brast alla åhörare i salen ut i gapskratt. Den stackars studenten blev knallröd i ansiktet när hon insåg vad hon sagt, plockade ihop sina böcker och lämnade salen utan ett ord. När hon var på väg mot föreläsningssalens dörr gav dock professorn ett numera klassiskt svar på hennes fråga: "Det smakar inte sött eftersom de söta smaklökarna sitter på tungspetsen och inte i halsen".


Djurspaning

Lite dålig uppdatering på senaste tiden, har dels haft mkt att göra men också varit ute och rest. Jag har varit på impulsivt snabbbesök i Uppsala. På vägen hem var jag lite uttråkad, batteriet i Ipoden hade dött som vanligt. Brevid mig hade jag en sovande läkarstudent som efter en halvtimmes sömn låg och dreglade i min urringning. (Bara en liten överdrift) Rätt som det var så fick han spasmer i hela kroppen och höll på att skrämma livet ur mig. Jo, för att roa mig så räknade jag djur. Mellan Uppsala och Kopparberg såg jag:


Tre grävlingar (samtliga överkörda och tämligen mosade)
Två rävar, en död och en levande
Massa, massa hästar (varför har inte jag en häst..?)
Några vårtrötta kossor som lufsade runt i skogen.
Sex strutsar som sprang runt som yra höns i en inhägnad.
Ett antal oidentifierade gråa djur som Ellos hävdar är lamadjur.Slutsats:
Zoo är överskattat, åka buss mellan Uppsala och Kopparberg i stället!


HIttelön utlovas!

Jag letar, letar och letar lite till.... Men vart håller den hus? Jag pratar om min blåa digitalkamera som har varit spårlöst borta under en längre period. Till en början trodde jag att jag glömt den hos Erik, men så var inte fallet. Och nu har det gått så långt tid sen jag sist såg den så jag har ingen aning om vart den kan befinna sig.

Jag är slarvig jag vet, men jag har bättrat mig på senare tid. Det var ju faktiskt ca 4 månader sen jag tappade bort kameran... Och sen dess har jag inte tappat bort något (bara glömt halva mitt bohag i Sunnersta)

Jag kanske borde skriva ett brev till Sol-Britt och be om hjälp...

Är det någon som har några bra tips på vart jag ska leta, eller någon kanske rent av vet vart jag har gjort av min kamera? Hittelön utlovas som sagt!

Längtar...

Snart är det sommar!
Trots viss vårtrötthet så längtar jag enormt till sommaren. Vara barfota i gräset, nakenbad under kvällssolen och grillning i trevligt sällskap...

177306-25

Men nu är det inte så långt kvar, krokusarna har börjat kika upp och solen värmer skönt när man är ute.

Flyttstädning, högskoleprov, tentafest och allmän trötthet...

Suck....
Nu äntligen var tentan avklarad, lägenheten städad och högskoleprovet gjort. De senaste veckorna har varit fyllda med alldeles för mycket "måsten" för min smak, jag har självklart gjort mycket kul också, men det är först nu jag känner att jag kan pusta ut..

Men snart är det påsk, tyvärr har jag inget påsklov som jag hade när jag var liten, utan inlämningsuppgift till tredje dag påsk med tillhörande redovisning och opponering. Utöver det så är det uppsatsskrivning på g, med allt vad det innebär.

Gud, vad jag klagar! Skäms lite faktiskt. Jag tycker ju faktiskt att det är kul, men är bara så trött just nu. Jag vill ha semester!:P

På tal om semester, det får jag lite nu till veckan. Mamma åker på onsdagmorgon och kommer hem på söndag, så jag blir mammaledig över påsk. Lite ensamt över påsk, men jag brukar kunna sysselsätta mig själv utan större problem. Vännerna ska jag ju träffa på fredag! Ska bli så roligt att spela kåtslaget 2.0!! Den här gången får inte chipset vinna!

Nu ska jag ut i trägårn och pyssla, ska ev fläta ett pilstaket idag!

Puss!