Bloggflytt

Nu lämnar jag blogg.se och flyttar till min egna adress Fröken Ström.

Hoppas att ni följer med!!

Ännu en hätta

Efter att ha tröttnat på min gamla bruna hätta, bestämde jag mig för länge sen att sy en ny. Denna variant har ett lite mindre ok, en kort strut, och är yllefodrad, i övrigt så är det samma modell som den bruna. Även denna är handsydd med vaxad lintråd.


Bilderna är tagna av Eleonor hemma hos henne, tyvärr så hade jag inte något medeltida på mig under, men den uppfinnesrika Eleonor löste det genom att drapera in mig i en fleecefilt. Inte medeltida, men det såg bättre ut iaf!


Mönstershopping

Nu i dagarna har VoguePatterns rea på alla sina mönster, så nu har jag passat på att handla upp ett litet lager. eller litet och litet, hela tio (!) mönster blev det (men Emma ska ha några av dem), så nu har jag och sy.

Två av dem jag beställde var iaf deras vintagemönster som jag har spanat på ganska länge.Den första 1172, ska eventuellt få bli examensklänningen i blått siden, men har inte riktigt bestämt mig än, kan nog bli en väldigt härlig sommarklänning i ett svalt bomullstyg också. Men det ena utesluter ju inte det andra!Det andra mönstret är väldigt otypiskt för mig, men ska bli roligt att prova på. Här har jag ingen riktigt tygplan, men blir nog också bomull fast med kort ärm, kanske något fint mönstrat. Vi får se helt enkelt!