Ull och garndrömmar

I torsdags så hämtade jag min spinnrock, och har hunnit spinna ca 150g på den. Det är än så länge krångligt och svårt, men väldigt roligt. Jag har lite problem med att få garnet att matas på på spolen, men ska prova lite tips jag fått. Men är det någon som har erfarenhet av spinnrockar och vill dela med sig av sin kunskap tackar jag inte nej! Men just nu har jag ingen bra "övningsull" (ull som det inte är så viktigt med ett bra resultat med) hemma, så rocken ska få vila tills dess.

Förra veckan fick jag ett paket från Spinspiration som nästan är uppspunnet, men jag har lite kvar av Massamullen. Ullen var från början vit, men jag färgade den innan jag spann den.Ullen är färgad med Zenits yllefärger, i olika nyanser. Det här var mitt första försök på att spinna tunnt och det gick ganska bra, men det blev lite tjockare än vad jag ville. Tanken är att det ska bli en tunn sjal av garnet, och att garnet ska gå från ljust till mörkare blått.Det som sitter på härvträet är det ljusa och på sländan börjar garnet att mörkna. Nu har jag ca 20 g kvar att spinna och hoppas att det ska bli klart ikväll, men har lite studier att göra, så vi får se om jag har tid.

På ullfronten så fick jag idag ett paket på förgarn som jag beställt från Ullcentrum. Jättehärliga färger och jag riktigt längtar att sätta igång med spinningen.


Växtfärgat och lite annat

Under våren och sommaren har det blivit lite växtfärgning och igår tog jag mig äntligen tid och fotade de garner som jag fortfarande har kvar.Garnerna är färgade med (från vänster): björkkvistar, lökskal, krapp, rödbeta och blå bresilja.

Fårskinnet som garnet ligger på är från släktgården, på den tiden det fanns får där. Jag tycker att det är väldigt roligt att jag fått det av mormor.

På hantverksfronten så är det mycket spinning som gäller, men jag håller även på att jävlas med ett par sotarmössor som jag har fått en beställning på. Att något som är så pass enkelt ska vara så svårt att få till kan jag bara inte förstå, men ska försöka att få färdigt dem idag eller i morgon förmiddag då jag är ledig.

När jag handarbetar har jag min medhjälpare Maja med mig.Fast i ärlighetens namn så hjälper hon inte till så mycket, hon ligger mest och sover eller ställer till med bus. Här ligger hon och myser på ett nystan från Järbo garn.

På medeltidsfronten har jag äntligen fått tillbaka lusten, och har börjat med ett projekt jag har planerat länge. Är det någon som kan gissa vad det ska bli..?Tygerna har jag kommit över genom ett byte, så tygmängden var inte anpassad till en kvinna av min längd. Så därför blir plagget fullt av skarvar, men skarvar är snyggt!