Stress sömnad

På lördag är det bal på Ultuna som gäller och då ska man ha lämplig klädsel. Från början var det tänkt att jag skulle ha sverigedräkt på mig, men som tur var tog jag mitt förnuft tillfånga. Så nu håller jag på att slänga ihop en cremfärgad halterneckklänning med lite pärlor på, till den ska jag även ha en sjal i organza med rosor på. Just sjalen var väldigt svår att fota, organzan är också cremfärgad och fodret är orange/terracotta och de är ihopsydda med samma pärlor som i klänningen. Lite pilligt, men förhoppningsvis blir det fint.

177306-82

Närbild på urringningen, under kan man se den svårfotade sjalen.

177306-80

Nu är det bara fållning kvar och nåt bra sätt att fästa ihop klänningen i nacken, ska försöka hitta knappar som jag kan klä med tyg på ohlssons. Så det finns hopp för att jag ska hinna klart till på lördag!

Medeltid... igen

Nu har jag återigen hamnat i medeltidsträsket, efter ett litet uppehåll. Tusen medeltida syprojekt är planerade, men än är inget påbörjat, för jag kan helt enkelt inte bestämma mig. Eller hitta ett snyggt hyfsat billigt ylletyg för den delen. Var i Sumpan i lördags och spanade, men hittade inget som var så där perfekt. Funderar på att knåpa ihop lite huvudbonader, det är alltid skoj och det går inte åt så mycket tyg heller för den delen. Men när ska jag ha möjlighet att använda allt jag syr, när jag ska jobba hela sommaren?

För mig som synörd är det ju dessutom själva "görandet" av plagget som är det roliga, när jag väl är klar är det roliga nästan slut. Jag får väl lösa det helt enkelt, först ska (måste) jag iaf sy klart en skjorta till Häverödräkten. Jag får väl helt enkelt försöka hitta någon som vill ha lite syhjälp med medeltida kläder.