Fredagsshopping

Snart ska jag och Ellos in till stan för lite fredagsmys/shopping i Uppsala. Fredagsfika eller Happy hour på Orvars kan det nog också bli, men vi får se. Som många av er vet så är jag lite glömsk, så dagens shopping ska få bestå av allt jag glömt att köpa de senaste veckorna.

Tjocka strumpbyxor
Mössa, eller garn till mössa, ska kanske virka en egen
Diadem (som ska pimpas)
Tyg till klänningen jag beskrev i förra inlägget

Ska bli intresant att se om jag får med mig dessa saker hem, eller om det blir nåt helt annat..

Ha det bra!

Äntligen..

...är tentan avklarad och den gick med största säkerhet bra. Denna helg är jag långledig och som det ser ut nu verkar det bli så att jag bli helt själv i helgen, O åker nog hem till sina föräldrar och kommer hem först på fredagkväll. Istället för att tycka att dett är jättetråkigt fokuserar jag på ytterligare ett syprojekt. Nu under veckan har jag sytt en 50-tals kjol som jag köpte tyg till i sommras, så nu måste jag hitta på nåt nytt. Jag är sugen på att sy en klänningm en svart vippig sak med underkjol i tyll, men vi får se ad det blir.

Imorgon blir det iaf tygspaning på stan. På syfronten blir det kanske lite scenkläder i framtiden för jag ska hjälpa Ultunaspexet lite. Förra året skulle jag ju egentligen ha sytt kostymer, men det slutade med att jag stod på scen istället..



Inte var jag vacker, men ku l var det. Dock kunde jag inte helt hålla mig borta från kostymerna, klänningen jag har på mig på bilden sydde jag + Aernst mantel.



(Foto Joel Åstrand)

Praktisktprov avklarat!

Jippie!
Ännu ett steg närmare sjuksköterskatiteln. Idag klarade jag av mitt praktiskaprov. Jag fick till uppgift att ge intermuskulär injektion på patienten Kalle, och det klarade jag galant. Eller galant och galant, krånglade med de otalkade latexhandskarna i tyc 5 minuter då jag drabbades av nervöshandsvetts attack, men det gick ju bra tillslut!

Nu är det bara sluttentan kvar i denna kurs, ja också lite seminarier!

Ännu en klänning

I vardagen använder man alldeles för sällan klänning. Eller jag har väl klänning nån gång i veckan, men jag menar riktigt "fin" klänning. Typ som den här från forever21. Den tycker jag skulle passa alldeles ypperligt på mig. Den har ju ALLT, den är puffig, rosa och skimmrande!



PS, har uppdaterat designen på bloggen lite. Jag fick konsultera en "expert" lite, för att få till rätt färger på rätt ställe, men nu är jag nöjd. Lite mindre rosa, men ändå tillräckligt!

Kattungar

Nu börjar småttingarna bli stora, just nu är det full fart och de håller på att upptäcka världen (eller iaf vårt sovrum). O tittar på amerikansk fotboll och jag har just pluggat klart för dagen. På torsdag är det dagt för praktiskt prov, det känns ganska så nervöst måste jag säga.



Det här är June Carter Cash, eller Kakan som hon också kallas. Det är Hannas katt, som ska flytta till Gälbo när hon blir stor. Eventuellt flyttar även brosan Zeus med till Gälbo. Zeus är den lugnaste av katterna, men väldigt nyfiken och redan en mästare på att smyga. Kakan är vildast av syskonen och hittar alltid på hyss.



Maja är en av de två långhåriga i kullen och min gullegris. Just nu har hon krypit ihop till en liten boll under täcket brevid mig och ligger och myser. Jag är väldigt sugen på att behålla denna söta lilla kisse, men vi får se hur det blir.



Palten som också är långhårig och dessutom tjockast. Lite rolig kombination som gör att han ser ut som en liten boll, dessutom är han lite småklumpig.. Palten ska svägerskan Emma ta hand om i framtiden, så han lär nog bli ordentligt bortskämd.

Nu ska jag ta och packa väskan inför skolan imorgon och läsa lite vetenskapliga artiklar om Peplau innan jag somnar.

God natt!

Korsetten äntligen klar!

Mitt första riktiga korsettprojekt är äntligen klart och vägen dit har varit krokig och lång. Först en aldeles för stor korset och sen en på gränsen till för liten, men efter mycket pust, suck, stön och många svordomar är den äntligen klar.




Yttertyget är i svart linne och inertyget är ett möbeltyg (stuv från Ohlssons) den är benad med avloppsrensningsband klädda med silvertejp, då jag inte orkade (hann med) att beställa krinolinstål. På vissa ställen där den inte utsätts för samma påfrestningar är den benad med plastkorsettfjädrar.



Korsetten reducerar midjemåttet cirka 10 cm, dock inte helt åtsnörd på denna bild. Personligen blev jag lite förvånad över att det var så pass bekvämt att använda korsett, lite jobbigt att sitta ner dock. Det jag inte är helt nöjd med är att snörningen inte är helt jämn, och att den är lite för hög bak i ryggen, men det får jag väl förbättra tills nästa korsett.



Under korsetten har jag en bomullsblus som jag också sytt, tanken var nog att den skulle användas i nån typ av maskeradsammanhang, minns inte riktigt vilket. Den är sydd av ett gammalt lakan, och spetsen kommer från en spetsblus jag hade när jag var liten. Tyckte att den passade bra till korsetten.

Syprojekt.. och virkning

Nu är jag färdig med Malins vantar och halsduk, nöjd med resultatet. Dock har jag blivit så mycket bättre på att virka sen jag gjorde mina egna, så de tycker jag ser lite "tattiga" ut nu. Får väl helt enkelt virka ett par till åt mig själv:P



Jag har även virkat ett par åt Ellos, det ska bara på rosetter så är de färdiga. Är jättesugen på ett par i samma färg, tycker den är jättehärlig.



Förra helgen var det ju SLEKTmiddag (jag ska lägga upp bilden på klänningen, jag lovar) och till den hade jag sytt en liten kuvertväska. Hittade jättefint dupionsiden på tygcentrer här i Uppsala som skimmrade i grönt/blått. Väldigt svårt att fånga på bild, men jag gjorde så gott jag kunde. Egentligen skulle jag ha velat haft en guldkedja eller liknande som axelrem, men fick inte tag på någon så det fick bli en i samma typ som väskan. Den är fodrad i svart kraftigt linnetyg och knäpps med en knapp klädd i sidentyget.



Igår fick jag äntligen färdigt min linnekorsett, ska försöka fixa fram en bild i helgen. Nu är de flesta påbörjade projekten klara, så nu kan jag ta tag i lite beställningar på barnkäder.

Klänning klar!

Ikväll är det dagst för SLEKTmiddag på Ultuna. Som ni vet så har jag haft lite klädproblem, men idag har klänningen blivit klar. Den blev inte röd och draperad utan svart och vit, ska fota och lägga upp en bild när jag är lite snyggare...

Ha det bra!

Plugg och sydrömmar

Idag var det tänkt att större delen av PM skulle skrivas klart, men så blev inte fallet. Kråningliga filformat gjorde så att introduktionen inte gick att öppna och därför inte gick att fixa till. När vi väl kom till diskussionen hade luften gått ur oss och allt blev helt enkelt dåligt. Så det blev helt enkelt uppskjuten ytterligare ett par dagar, lite jobbigt hade varit sååå skönt att bli klar.

Imorgon är det iaf juridik som står på schemat, disiplinerat hemmaplugg och sen fila lite till på vårt kära PM.

Men... Till sydrömmarna, sprang över ett helt fantastiskt sidentyg idag, skimmrande i grönt/blått. Jag har länge letat efter en snygg kuvertväska, men inte hittat någon som passar. Därför tänkte jag slänga ihop en imorgon, efter allt pluggande. Så under förutsättning att studierna går bra, får jag förhoppningsvis lite tid över att sy. Jag har några beställningar på vantar som ska fixas och lite barnkläder som ska sys, så nog har jag att pyssla med.

Med det är bara kul att ha en del att göra!