Solig torsdag

Idag tog jag Svarta Faran in till stan för att gå på föreläsning, min lärare var dock sjuk (bakis enl mig) så det blev en väldigt kort information istället. Usch, vad många inlämningsuppgifter det var i den här kursen...

Sen åkte jag o Julia in till stan och hem till henne. Vilken fin lägenhet!!! Älskar schäslongen, där ska jag sitta på lördag. Lite lunch i vårsolen och inköp av jättefint reatyg och sen var det dags att åka hem och fortsätta städa.

Håller som bäst på att filurar på vad jag ska sy av det fina tyget, har inte så mkt att göra på syfronten just nu, så det är lite abstinens. Färdig med kavajen och har inte börjat med balklänningen än. Först hade jag tänkt att sy kuddar så jag får lite enlighet på kuddfronten, men nu velar jag. Jag kan ju sy en klänning istället, eller ett överkast.. Vad svårt det blev, är det nån som kan hjälpa mig?

Sen har det inte hät så mycker mer idag, har hittat en lägenhet i Uppsala som jag vill bo i till hösten. Och jag har till min glädje sett att Ica börjat att sälja närproducerat kött! Heja Ica! (för en gångs skull)
Och heja mamma, vad jag är stolt! Hoppas att det går bra i Köping nästa vecka!

Back from Åland

Nu är jag hemma från min resa till det exotiska Åland! Tyvärr var det inte så exoriskt, även om det fanns vissa likheter med Sovjet enl oss flickor.

En utförlig resedagbok har skrivits, men är inte helt säker på att alla delar tål att offentliggöras, vi flickor har ju många hemligheter för oss..

Men en sammanfattning kan jag dela med mig av:


(Dag 1)

Upp tidigt, glömmer allt det viktigaste, typ p-piller och mobiler, men vi får ju tack och lov med oss kasslern!

Åker massa buss, träffar på Sveriges envisaste tant (kärring)

Kommer fram till Uppsala, släpar packning och äter bautastor foccacia på kaffestugan Storken.

Lyckas hoppa på rätt buss till Sunnersta där det vankas kaffe.

Åker bil till Grisslahamn, hinner med snabbstopp för kattavsläpp.

Framme i Grisslehamn, kyssar kramar (från mig, inte från Ellos) till chaufören.

Träffar Johanna, åker båt, mår dåligt men kräks inte.

Framme på Åland, åker röd minibuss.

Handlar, spanar (och fotar) bögporr och Ellos snattar en citron.

Framme hos Karro, där vi lagar mat med massa vitlök, skvallrar och dricker nåt rosa som var väldigt gott.

(Dag 2)

Går upp, äter frukost, gör matsäck och går ut och går.

Plockar videkissar, ginar över ett fält och stöter på en ilsken biodling.

Bestiger ett berg och fikar, går hemmåt och somnar sedan i soffan.

Bakar annorlunda tårtbotten och gör sedan tårta till Karros födelsedagsfika.

Blir bjudna på buffé av Folkhälsan som firar 85! Vi får också en stor tårta att ta med oss till internatet...

Äter tårta och tittar på Mtv från 96.

Dricker vin ur kaffekoppar och slappar vidare i soffan.

(Dag 3)

Äter frukost och sjunger för Karro.

Jag packar och bli sedan skjutsad till båten.

Karro fixar piller mot åksjuka, det var dock triangelmärkt och jag blir kraftigt trött...

Jag kliver med darriga ben på båten och sätter mig och väntar på att eländet (båtresan) ska börja.

Blir skrämd av Oskar som bestämt sig för att möta mig på Åland istället för Grisslehamn. (Kan man bli sötare??)

Kommer fram och anländer till Sunnersta, trött av läskiga piller, men väldigt glad.


Så såg min helg på Åland ut, jag stannade också ett par dagar i Uppsala där det bla annat blev en väldigt LÅNG promenad till Uppsala Domkyrka. Och jag fick Flygande Jakob!!
Syrsan


Grattis Karro (Fyllesyrsan) och tack för att vi fick hälsa på! Syns snart!

Helth, helth, helth

Nu när solen skiner och vädret är vackert kommer det årliga fenomenet "beach 07". (Just årtalet varierar ju från år till år, men ändå..) Man ska träna och bli smal, snygg och solbränd. Men man ska ju träna just för att bli så snygg som möjligt, ett beteende som jag tycker kan vara lite underligt. Eller det kanske bara är jag?

Personligen har jag också drabbats av en smärre form av träningsnojja, främst för att jag helt börjar tappa min forna kondition och träningstillfällena blir bara färre och färre. Men det finns säkert någon underliggande tanke bakom,  innerst inne är jag kanske bara ute efter en mer tilltalande kropp? Det må så vara, hursomhelst så tar jag nog inte skada av att träna lite mer.

Men som jag och Eleonor säger:

"Det är bra med lösa delar!"

(Och det borde ju hon veta, som får beröm för sina former av eleverna....)

Dagen i stora drag

Vaknade tidigt och pluggade några timmar innan jag åkte in til stan för att hälsa på hos optikern. Hann dessutom med att bli bjuden på lunch hemma hos Kalle, världens godaste kräka måste jag säga!!
Därefter kollade jag lite på tyger innan jag träffade Julia för fika och plugg på Hälls. Väldigt trevligt måste jag säga, väldigt givande också, lärt mig massor och känner mig lite lugnare inför torsdagen. dessutom var semlan och sällskapet väldigt bra!
Sen kom jag hem och åt sallad och pluggade lite till, sytte ett par knapphål på Evas kavaj (bild kommer).

Så har min dag sett ut, väldigt tråkigt jag vet, men så är det ibland!

I stort behov av ett skrivbord

De senaste dagarna har jag irriterat mig på avsaknade av skrivbord i mitt rum. Pga av estetiska skäl prioriterade jag bort det för ett antal år sedan. Men när jag nu tillbringat de senaste dagarna över mina retorikböcker så har jag börjat att sakna ett sådant. Visst, det finns ett skrivbord på kontoret, men tycker inte om det, alldeles för liten yta. Jag gillar att sprida ut mina saker så jag får en bra överblick av det jag gör. Mamma brukar opponera sig lite när jag sprider ut mina saker över precis HELA köksbordet, och ni som varit hemma hos mig vet att köksbordet inte är så litet.

På tal om bananer, hur får man bort knäckebrödssmulor ur tangentbordet? Funkar dammsugaren eller ska man klippa av sladden och stoppa in det i diskmaskinen? Jobbigt är det iaf, ska sluta äta smuliga saker framför datorn...

Tjipp nu ska jag läsa vidare!

Ang. tentaplugg

Fick för nån dag sen kommentaren om att bloggen uppdateras flitigt så här i tentatider. Och ja, det ligger nog ganska mycket sanning i det. Utöver att bloggen uppdateras så har jag också städat ur garderoben, sytt färdigt Evas kavaj (nästan klar, bara knapphål kvar) och lagat väldigt massa mat. Men jag har faktiskt pluggat också, så lite nytta har jag väl gjort.

Än så länge har jag inte kalkat av duschen i alla fall!

Dålig början på dagen

Vaknade utvilad och på toppenhumör, jag hade en helt underbar dag framför mig. Plugg och en Uppslaresa stod på dagordningen. Klockan ringde vi sjutiden och jag steg upp ur sängen ocg drog upp min rullgardin. Jag hade väntat mig att solen skulle stråla och att fåglarna skulle kvittra, men ack så fel jag fick.

Ute täcktes nämligen marken av ett vitt snötäcke, vackert och härligt i december (då snön var obefintlig) med förödande i mars när man vill ha vår. Humöret sjönk direkt till botten och jag satte mig vid det gamla slagbordet i köket och suckade djup över livets vedermödor. Ett antal mindre fina ord flög ur min mun, men jag samlade mig och satte igång med pluggandet.

Men men, dagen blir nog bra ändå, ska ju iaf till Uppsala ( denna återkomande metafor, märker att jag blivit lite insnöad på stilfigurer/troper på senaste tiden) och trots visst snöfall även där, så blit det nog trevligt ändå.

Jippie!

Imorgon ska jag till Uppsala!
Svara faran får dock stanna hemma, fick tag på en sista minuten med SJ. SJ och swebuss är änglar för mitt kärleksliv. Utan dem skulle jag inte överleva.:P
Inbillar mig att jag kommer att få lite pluggande gjort där eller iaf på tåget dit.
Blir säkert bra, tentanerverna är under kontroll och jag känner mig läskigt nog förberedd inför lektor Erikssons prövningar.
Hur som helst så ska det bli väldigt härligt att träffa Oskar!

Kåtslaget 2.0

Den 9 april är det dags för invigning av Kåtslaget 2.0, detta fantastiska spel som skulle ha invigts på maskeraden förra våren, men pga viss berusning i sällskapet föll i glömska. Men nu är det som sagt dags, för den 9 april är det samling på Muraregatan 8.

Är det någon som har några förslag till spelet är det bara att höra av sig, de flesta av er känner ju till konceptet och vet vad det går ut på. Men för er som inte vet berättar jag lite kortfattat:

Först i mål vinner

Ja, det är väl det som spelet går ut på i stora drag, sen är det väl lite frågor o liknande efter vägen, minns faktiskt inte riktigt....


Vårstädning

Igår var Johanna här och hälsade på, planen var att vi skulle äta massa mat och ha det allmänt gott. Till en början skulle vi göra egen färsk pasta, men vi började med den gamla hederliga klassikern tzatsiki och bröd. Vi hade dock lite svårt att få till den där riktiga vitlökssmaken. Det kan ju ha berott på att vi envisades med att börja äta på en gång för att vi inte orkade vänta på att den skulle dra. Allt som allt gick det väl år 6 vitlöksklyftor till ca 3 dl yoghurt.
Efter ett tag var vi så mätta så vi insåg att vi inte skulle orka med någon huvudrätt, så vi bestämmde oss för att spara krafterna till efterrätten istället.

Vi sysselsatte oss med att städa ur min garderob mellan rätterna. Det är underligt hur mycket skräp man envisas med att samla på sig. På två hyllor så blev det ca 3 stora papperspåsar som ska skänkas till myrorna.

177306-23


Denna "fina" kreation var dock något vi enades om att jag skulle ha kvar. När jag ska ha tillfälle att använda denna klänning/nattlinne vet jag dock inte. Kanske om jag får för mig att gifta mig lite impulsivt... Eller kanske inte... Nere i högra hörnet kan ni se påsarna som ska skickas till myrorna. Skorna på bilden är dock en stor favorit, reafynd och tillika kopia av Mahnolos Mary Janes. Tyvärr får man fruktansvärda skavsår av dem, vet inte riktigt om jag håller med om "att ska man vara fin, så får man lida pin". Jag föredrar sköna (och helst snygga) skor. Typ som mina stallkängor (jag vet att du hatar dem Erik, men de är så praktiska).

Jo, tillbaka till efterrätten. Börjar jag prata om skor så får man aldrig stopp på mig:P
Det blev varm fuktsallad, glass och grädde, kan det bli bättre.. Trots avsaknad av huvudrätt så blev vi mätta och belåtna.

Nu ska jag sluta blogga och fortsätta plugga. Men det är inte så lätt när man har massa distraherande tankar i huvudet (inget snuskigt, jag lovar). Men varför ska det vara så jäkla långt till Uppsala... Kanske kan ta Svarta faran dit imorgon, så jag kan fokusera på mina studier. Men hittar jag ens till Uppsala..?? Det är nog mer tveksamt. Ska fundera på saken. Vem vet, jag kanske inte ens är välkommen...

Plugg och papiliotter...

Dagen har varit otroligt givande. Började med massa (iaf ett par timmar) retorikpluggande, sen lyckades min kära moder övertala mig till en tripp till IKEA. När hon kom med det väldigt trevliga förslaget slubbade jag runt i mysbyxor och hade håret på ända. Jag tyckte då att det var på sin plats med lite "uppiffning" av mig själv. Så jag plockade fram mina kära värmespolar, för det kändes som en lockigt hår-dag idag.

Pappiljott!


Som ni ser på bilden är luggen lite lätt lång, i ett vansinnesanfall typ pms, fick jag för mig att jag skulle klippa den lite... Resultatet blev kanske inte det allra bästa, men så går det om man är impulsiv och framför allt snål..

På vägen till Öret får jag mms från Erik för han hade tydligen hittat en slips på MQ, ringer självklart upp för att få höra hur de har det. Lilla Kalle (sötast i världen) tipsade mig då om en klänning han hade spanat in åt mig. han sa att den var "sååå jag". Och tänka sig, när jag vandrar in på MQ så får jag syn på en klänning som bara ropar ut mitt namn. Provar och inser att trots urringningen är i grövsta laget så kan jag bara inte motstå. Eller jag o jag, mamma köpte den åt mig i födelsedagspresent.

Nu ska jag återgå till retorikstudierna och göra lite nytta här i världen!

Tjipp och hej!

Jag vill leva, jag vill dö i Norden

Varje dag pendlar jag ca 9 mil in till Örebro och då främst till campus. Till en början tyckte jag mest att det var jobbigt och ville verkligen flytta in till stan. Nu på senare tid har jag dock kommit till insikt. Inte bara om vart jag vill bo, utan främst om hur jag vill tillbringa mina dagar.

När man sätter sig på tåget för att åka söderut, så passerar man till en början genom de mörka bergslagsskogarna. Höga ståtliga tallar blandas med lummiga björkar och ädelgröna granar. Man känner den trolska stämningen ända in i tågkupén. Med en knutta fantasi kan man utan några som helst problem se John Bauers figurer smälta in i omgivningarna.

Efter en stund börjar skogen att glesna och betesmark tar vid. Utanför fönstret kan man nu se vårpigga hästar skutta omkring i hagarna. Lite längre fram står en skock får och tuggar i sig hö. Eftersom det finns många hästar i området så passerar man måga hagar på vägen till Örebro. Under mina månader på tåget har jag hunnit få mig en favorit. En liten svart shetlands ponny med mer energi än de flesta som delar hagen med en äldre herre. Den äldre herren verkar dock ha tröttnat något på sin yngre hagkompis. Han står oftast lugnt och betar och låter den lilla svarta ponnyn fara runt bäst han vill.

När man bara har några mil kvar till Örebro, spricker landskapet upp ytterligare och man kommer ut på de bördiga närkeslätterna. De senaste dagarna har vädret varit fantastiskt och solen strålat ner mot den mörka myllan. På sina håll har det till och med börjar spira lite i den svartbruna jorden. Man kan riktigt se hur Freja håller sina skyddande armar över dessa åkrar och sprider sina löften om en god skörd.

Vad vill jag då ha sagt med detta babbel? Utöver att jag tycker att naturen är helt fantastisk. Jo, jag har insett att jag inte vill tillbringa mitt liv på ett kontor. Avskild från omvärden och då främst naturen och gå miste om allt det vackra vårt land har att erbjuda. Istället vill jag kunna tillbringa min tid där jag trivs bäst och då inte på nåt elkraftverk utan i naturen, där livet spirar och gror.


Vill ha!!


Visst är den söt, praktisk och oerört nödvändig?
Detta lilla blommiga set skulle ljuva upp mina timmar framför datorn.
Vad jag vill ha, helt enkelt!
Kommer från
bluebox för er som är intresserade av att köpa denna fantastiska produkt.
Själv får jag nog vänta tills längre fram i vår med att inhandla den.
Tyvärr går nog linsköp och inhandling av kurslitteratur före.
Men vem vet, jag kan ju tipsa mamma, jag fyller ju trots allt år snart...

mus

Dagens...

Bakfylla: Min lärare Dennis! Han var grå som aska i ansiktet och det snurrade till i huvudet av hans blotta utandningsluft. Han erkännde att kvällen innan hade han fallit för frestelsen "kvällens öl" för 19 kr...

Inköp: Skrivboken (334kr), Everything´s an argument (265 kr), Heder och påverkan (220 kr). Vad kul det är att köpa kurslit! (Eller kanske inte) Hade tur idag och hittade det mesta begagnat, nu har jag bara hälften kvar.
 
Blixtförälskelse: En herrskjorta (?) på HM. Väldigt underligt... Den var väldigt fin, vit med blåa och röda ränder/rutmönster. Men vad ska jag med en herrskjorta till??? Jag får väl övertala någon i min närhet att inhandla den. Erik kanske, han brukar vara lättövertalad när det gäller shopping. Men å andra sidan äger han redan 76 rutiga skjortor.

Överraskning: Att jag fick lön! Eller främst hur mycket jag fick i lön, alltid trevligt när det är mer än vad man tror!

Jobbigaste: Mensvärk! Jobbigt att ha ont, behöver nån som håller om mig och lägger en varm hand på magen. Helst NU!

Krångligaste: Res och verba... det betecknande och det betecknade, ordet och kontexten(eller var det tolkningen?) Jag kan ärligt säga att jag inte fattar så direkt mycket av det, lite jobbigt eftersom min käre lärare lektor Eriksson verkligen ÄLSKAR att använda sig av den teorin på tentor...

Tråkigaste: Att det inte blir sangriakväll imorgon... Men man måste ju jobba ibland också.

Lärdom: Låt inte en homosexuell man fixa ditt hår! Resultatet blir ett väldigt volymiöst knullruffs med en högblank yta.. var kanske inte det allra vackraste, men det funkade!

Nä, nu ska jag ta tag i mig själv och sätta igång med pluggandet (förbannandet av lektor Eriksson) så att jag iaf har viss chans att skrapa ihop de där poängen på torsdag.

"Ja, men jag vill ju jobba med media!"

Idag har jag bestämt mig för att inte ge upp min dröm och för er som inte redan visste det så har den inget med ett jobb inom media att göra. Jag vill ju nämligen bli veterinär och för att bli det måste man vara väldigt duktig i skolan (något som jag inte är) och ha väldigt bra betyg.

Detta har jag löst genom att få för mig att jag ska ta 25 poäng denna termin och utöver retoriken läsa något så underligt som "Media och samhälle". Har man över 21 högskolepoäng så får man lite extra på högskoleprovet nämligen. Sen behöver jag ju "bara" höja mig på högskoleprovet den 31 mars, det går säkert bra. Ska ju få lite hjälp med matten av en ung gentleman.

Nu ska jag äta mat och plugga inför den läskiga tentan nästa vecka.
Glad över att du tänker på mig, Malin!


Inflyttningspartajj!

I lördags var det äntligen dags för Nicklas inflyttningsfest. Jag skulle egentligen inte ha kunnat närvara på denna fantastiska tillställning då jag skulle ha tillbringat hela helgen Uppsala. Men eftersom min chef undrade om jag inte ville jobba på söndagen och jag har svårt för att tacka nej till så pass mycket pengar så åkte jag hem en dag tidigare än planerat. (Min Uppsalavistelse var för övrigt väldigt trevlig kan jag upplysa om)

Kvällen var väldigt trevlig med fantastisk mat och härliga vänner. Maten var väldigt mycket bättre än den Nicklas äter på denna gamla bild kan jag lova.


Nicklas ?ter


Eftersom jag fortfarande inte hittat min bortslarvade kamera så får ni hålla till godo med denna bild av denna "vackra" nyinflyttade man. Vill ni se bilder från den kvällen så får ni helt enkelt besöka Eriks blogg.

Tackar för en trevlig kväll, lite tråkigt att jag var tvunden att upp och jobba dan där på bara, men kul ändå.

(Festmetoden: Det är du som gör att du har kul, inte spriten.)

Censur hos Blogg.se..?

På grund av vissa tekniska problem, antingen hos mig eller hos blogg.se, så blev mitt förra inlägg något dåligt avslutat. För attt ytterligare urskuldra mig så är det pga dessa tekniska problem det gått ett antal dagar sen mitt senaste inlägg + att jag befunnit mig på annan ort.

Som Erik så fint sa så borde man ju som retorikstudent känna till vikten av en bra avslutning och det kan jag hålla med om var något som saknades i inlägget om Bulgarien. Det jag ville ha sagt, men som blogg.se valde att censurera var att jag och
Fridus pratade om att göra om denna underbara resa. Samma gäng, samma härliga stämning och samma resmål. (Känner du igen stilfiguren, Erik?) Jag pratade med Nicklas om detta i fredags och han upplyste mig om att hotell Sokol inte längre fanns kvar i fritidsresors utbud. Undrar varför? Kan det va den dåliga frukosens fel mån tro?

Hur som helst, är någon intresserad av att åka med är det bara att höra av sig!

Bulgary, Bulgary

Satt här framför datorn och åt kakor och kollade igenom gamla bilder, bilder från den gamla goda tiden. Nv1b. va kul vi hade! Julfester, gruvvandringar i mörktet, grillpartaj, tältning i spöregn, kubbspelande och pulkaåkning. Vad mycket kul vi gjorde under gymnasiettiden, jag minns knappt att vi ägnade oss åt några studier men det måste vi ju ha gjort...

Ett minne som lyser starkare än vissa andra är dock Bulgarienresan. När vi sju åkte till Svarta havets kust en veckan innan avslutningen i tvåan. Att vi inte fick ledigt det gjorde inte så mkt, vi skolkade helt enkelt en vecka och om jag inte minns fel så fick vi 40 min rapporterad frånvaro. Lärarna var väldigt snälla under den veckan kan man ju lungt säga.
Det var en vecka fylld med roligheter, sol och bad, chicken kebap och andra lokala "läckerheter". Vi bodde på det sunkigaste hotellet i hela Sunny Beach, vi märkte att det fanns en anledning till att det bara fått 2+ i resekatalogen. Men vi var lika glada för det! Det var varmt och härligt på land men i vattnet var det iskallt. Danne blev snabbt bekant med de norrländska grannarna på hotellet och tillbringade de flesta nätter i deras sällskap. Det var alltid lika spännande att höra vad han hade haft för sig under natten, allt från porrklubb till svarttaxi och fnask förekom.

Vi firade ju också den svenska nationaldagen i Bulgaren och den firades rejält, iaf av Linnéa som somnade och fick bäras/ledas hem av Pehr. Under den kvällen hann vi också med att sjunga nationalsången mer än en gång.

Det var en härlig vecka, så sammanfattar men nog det allra bäst. Jag och Frida pratade för några dagar sen


Sjung om studentens lyckliga dagar...

Här om dagen då jag var duktig och städade mitt lilla krypin, så ramlade min kära studentmössa ner i huvudet på mig. Vilka minnen den väckte!! Jag var tvungen att sätta mig ner en stund (allt för att slippa fortsätta städa) och läsa allt skoj som skrivits i mössan. Den hälsningen som på något sätt betyder allra mest är nog:


"Se dig inte om när du går
ta den lilla njutning du får
lämna inga dörrar på glänt."

Detta skrev Anders W, jag tycker att detta lilla citat beskriver så väl det man kände den där dagen, när man satt där i N32 och väntade förväntasfullt. Vad man väntade på, det visste man inte riktigt. Vad som skulle hända sen, det var också ovisst. Men trots alla dessa ovissheter så kändes det som om att man hade livet framför sig. Alla dörrar var öppna, och de få som faktiskt var stängda var det bara att slita upp.

177306-11


Nu skulle jag (hör och häpna) kunna vara lite bitter och hävda att man hade väldigt fel... Men det tänker jag inte göra för just förhoppningar är bland det viktigaste man har och utan dem kommer man ingen stans och framförallt öppnar man inga dörrar...

Mamma säger...

....Tänk på att det är halt på vägen...


Det är den ständiga kommentaren man får innan man sätter sig i bilen, i alla fall oktober till april. Hur varmt det än är och hur bra väglaget än är så får man höra denna kommentar. Oftast blir svaret, jadå mamma, jag vet...

Det har på nåt sätt blivit lite "varning för vargen" situation. Ni vet fabeln som handlar om pojken som skrek varg och till slut trodde ingen på honom.
Varningarna om det hala väglaget har blivit allt fler nu på senaste tiden då jag åkt till Hällefors ett par gånger. Men jag vet att vägen är dålig och att det är halt, men jag kör försiktigt...

Suck, jag undrar om mamma tänker tjata om bilköringen tills jag bli penisionär..