Den nya människan

Den nya människan



Bild ur filmen "Den nya människan" som jag suktar efter att se...

Biolängtan...

Insåg nu i helgen att det var år och dagar sen jag var på bio. Sist jag var på bio såg jag "the Holiday" och det var väldigt länge sen för att vara jag. Jag är en sån här biofantast, eller filmfantast överlag. Men film ska ju tydligen vara bäst på bio!

Och mitt biosug blir ju inte bättre av att jag vill se massa filmer som går just nu... Jag har fortfarande inte sett " Underbara älskande", och nu har ju "Den nya människan" haft premiär också. Är väldigt förväntansfull efter att ha sett "Den bästa av mödrar" av samma regissör. Den var ju verkligen ett mästervärk inom svensk film!
Jag är dessutom så barnslig så jag vill se "Night at the Museum" också, den verkar vara lite småskoj.. Lite lagom hög nivå på film när man är på lite barnsligt humör.

Sökes!

Nu är det ju så att jag håller på att leta studentboende i Uppsala. Jag är nästan helt hundra på att det bli flytt till Uppsala till hösten nämligen. Men nu är det ju så att jag märkt att det inte är det allra lättaste att hitta bostad där och jag har ju vissa krav...

Eget kök är ett måste, kan på sin höjd tänka mig att dela kök med högst två personer

Badkar, så stort som möjligt. Det finns nämligen inget mysigare än att dela badkar med någon man tycker om.

Vedspis i köket, öppen spis/kamin kan också funka, men då inte i köket.

Tillgång till trädgårdsland, jag måste ju kunna odla rödbetor!

Vill helst inte bo för centralt, vill gärna bo i närheten av lite skog, men det ska helst gå hyfsade buss förbindelser.

Hyran får inte vara för dyr heller!:P

Som ni kanske märker så har jag lite väl höga krav, alla är väl inte så seriösa, men så här ser iaf drömboendet ut. Men jag är nöjd om jag slipper bo i sunkkorridor, men jag får väl ställa in mig på att det kanske blir det. Men man kan ju alltid göra det bästa av situationen, och förhoppningsvis för jag kanske besök i mitt lilla korridorsrum..

Gårdagens

I går kväll var det tacoätning i Mårdshyttan som stod på schemat. Det var massa mat, trevligt sällskap och som vanligt dåliga melodifestivalenlåtar... Vi hade dock varit väldigt seriösa och gjort ett eget poängschema där vi själva satte poäng på bidragen. Vi hade också ritat artisterna som framförde bidragen, vi visste dock inte riktigt hur alla såg ut, så vi improviserade lite. Vill ni se bilder av mästerverket så besök Eriks blogg.

Godaste: Efterrätten helt klart! Frukt, glass och grädde med massa choklad kan aldrig bli fel...
Bästa bidraget: Onanilåten med After Dark, hur kunde den bara INTE gå vidare???
Finaste: Eriks alla 25 snoppar! Han var inte så glad till en början över att få ge penisar i poäng till bidragen, men ångrade sig fort när han insäg vilka möjligheter som fanns... Både slaka och styva delades ut!
"Lämpligaste": Eriks klädsel för promenad i snöyran.
Dress code: Mysbyxor, något som alla höll sig till utom Camilla, som var uppklädd och fick oss andra att framstå som lodisar.
Viktuppgång: Min viktuppgång under kvällen uppskattas till ca 5-6 kilo, vågar inte ställa mig på en våg..
Kommentar: H (hjärta) ägg??? Eller: Jag vill inte lyssna på  homofilpropaganda!
Snålast: Det var jag, jag var väldigt kräsen med att dela ut poäng, jag delade bara ut 13 hjärtan totalt..

Att fånga en bonde

Efter tv4s succe med "Bonde söker fru" har det blivit trendigt att vara bonde. Bara under de senaste veckorna har jag läst ett antal artiklar där författaren hävdar att bonden är den nya "drömmannen". Hela detta fenomen skulle jag vilja koppla ihop med ekotrenden som rådet värden runt. Allt fler väljer att handla ekologisk och närproducerat. Nu har det gått så pass långt att tom HM har lanserat en ekokollektion. Jag är grymt imponerad och suktar efter en väldigt fin klänning...



Kossa


I senaste nummret av SOLO (jag skämms över att jag läser sådana tidningar, men jag kan bara inte låta bli) står det om hur man fångar en bonde på bästa sätt. Kanske på grund utav att jag har vissa egna intressen inom det området, så sökte sig mig blick till denna artikel väldigt snabbt:P

I artikeln tipsar det bland annat om hur man bäst hittar en bonde: "Superenkelt. Ge dig ut på landsbygden och spana efter närmaste kille i traktor!" Att föfattaren till denna text med största sannolikehet aldrig satt sin högklacksprydda fot utanför stockholms innerstad märks ganska tydligt, men underhållande läsning är det verkligen. De listar också lämpliga samtalsämnen och däribland finner man: Djur, ensilage, EU- bidrag och KRAV märkning. Man ska däremot undvika att prata om sina otroligt dyra lösnaglar, sin skräck för kor och sina absurda shoppigvanor.

Hur mycket sanning det finns i artikeln, det kan jag inte uttala mig om. Däremot tycker jag att det är väldigt underhållande läsning som sagt, och ska forska vidare i hur man bäst fångar en bonde...

I love pocketböcker!

Idag har jag gjort något jag inte gjort på länge, jag har köpt en bok. En härlig pocketbok som är perfekt att stoppa i väskan. Lagom tung att läsa innan man somnar. Dessutom var den billig och jag fick studentrabatt och fick en anledning att visa upp mitt fina gröna kårleg. Jag är helt enkelt väldigt nöjd med mitt köp, nu återstår det  bara att se om boken är bra.

Utöver det så har jag också letat kurslitteratur inför de kommande kurserna. Det var mindre kul och inte lika billigt som min pocketbok...

Nu ska jag krypa ner under filten och läsa lite i min nya bok, jag lovar att återkomma med ett utlåtande. Jag hoppas att den är lika bra som jag hoppas!

Ha det så bra!


Tillbaka i Kbg

Kom hem från den stora staden i öst (se tidigare inlägg) för en liten stund sen. Helgen har varit väldigt trevlig och framför allt mysig. Tyvärr så var det av någon anledning lite extra vemodigt att lämna Uppsala den här gången... Och med Uppsla menar jag inte själv staden utan snarare en viss Uppsalabo, men är för blyg för att skriva det... Å andra sidan så kommer jag nog att återse "staden" inom en förhållandevis snar framtid. (Visst är jag bra på metaforer, min retoriklärare skulle bli stolt om han lästa detta!)

Men nu ska jag återgå till min härliga helg, för jag tycker faktiskt att ni läsare förtjänar att få läsa nåt trevligt.

Myst, ätit lasange, ätit kaka, ätit popcorn, myst ännu mer, tittat på Gilmore Girls, blivit väckt av en väldigt kall manskropp som kom hem från sen innebandy träning och tittat på innebandymatch. Sen fick jag också leka amatörsjukvårdare och linda om en stukad fot, vilket kanske inte var lika mysigt...  Utöver det så har jag klappat katt och överlevt en fika på "Syltan". Det hör ni ju själva, det låter ju helt livsfarligt att förtära föda på ett sådant etablissemang. Det var faktiskt över förväntan och verkade hålla högre standard än Forum resturangen.

Ungefär så har helgen sett ut, kanske inte låter som en så väldigt mysig helg, men sällskapet gör väldigt mycket kan jag lova!!! Men det var ju som sagt lite vemodigt att lämna denna oerhört trevliga och mysiga stad... (Längtar redan efter nästa besök.)

Jo, förresten så hann jag med att luncha med Viktor innan jag hoppade på bussen som både blev fullpackad och försenad.

Packar för fullt

177306-8

Ni som läst mitt tidigare blogginlägg om allt jag släpar med mig i min handväska, skulle nog förvånas om ni såg min packning för den kommande helgen i Uppsala. Den är så pass liten så jag börjar misstänka att jag glömt hur mycket som helst. Det som är allra mest skrämmande är att jag har två väskor med mig, där den stora och tunga bara innehåller böcker och annat skolmateriel. Det ska hur som helst bli väldigt spännande o se vad jag glömt!

Men nu måste jag rusa för jag insåg just vad jag glömt att packa....

" Vill du bada skummbad och smeka mig varm? "

Ni som känner mig och framför allt ni som hörde mitt debattinlägg i tisdags, vet nog vid det här laget att jag inte är "alla hjärtans dag-typen" direkt.  Personligen anser jag att det är en högtidsdag som har fått alldeles för stor kommersiell kraft. Jag tänker dock inte förneka att grundtanken är väldigt god. Jag måste nog dessutom erkänna att tom jag, som kraftig motståndare till hela företeelsen, har blivit märkbart påverkad av den kärleksfulla stämningen. Tankarna har handlat extra mycket om en särskild person under den här dagen, kan jag ju då erkänna... Dessutom så är det en alldeles ypperlig ursäkt till att få äta godis:D

Min dag har varit rätt så bra, föreläsning som vanligt på onsdagar och därefter lunch med några retorikkompisar. Senare under kvällen blir det nog lite pluggande, packning och framför allt Top Model.

Tråkigt att man inte träffar Sanna imorgon, vore så härligt med en av våra diskusioner om deltagarna som var standard under gymnasietiden.

För er som undrar varför jag ska packa, så bär det av till Uppsala imorgon! Kan inte säga annat än att jag längtar mycket tills imorgon eftermiddag...

(Bara så du vet Erik, så är det pga av tekniska problem det tagit lite tid med inläggen)

Nu ska jag ta ett alla hjärtans dagbad, tyvärr får jag bada ensam, skulle helst vilja ha lite sällskap. Bad blir oftast så mycket mysigare om man är två...
Nån som känner igen rubriken förresten, en äkta klassiker!

Många hjärtliga kramar till er!


Kvällens

Jag fortsätter på samma tema som tidigare, fast i det här fallet får det bli "kvällens" istället för "dagens". För er som inte vet vad jag gjorde igår så var det Efesos och utgång med vännerna som gällde. Fast så mycket utgång blev det inte, utan Sub City och "efterfest" Grankotten istället.

Kvällens:

Sällskap:
Erik och Kalle, Eleonor och Nicklas, Emma och Fredrik.
Blondaste: Emma helt klart. Har verkligen saknat hennes kommentarer som inte alltid är så genomänkta.
Parkering: Nån av de fem, det är bara att välja. Min favorit var dock de TVÅ inne i samma parkeringshus...
Hångel: Blickarna som Erik och Kalle drog till sig inne på Sub City.
Kommentar: När Fredrik frågar mig: "Du är alltså gravid?"
Sludder: Ibland är det svårt att prata, fråga bara mig... "Slångla" är kanske inte ett så bekant uttryck för alla..
Knasigste: Djungelboken med dansmatta hos Kalle, det var nog nästan kvällens roligaste också.
Tilltugg: "Kåtfrön" hemma hos Kalle.
Grönaste: Underliga drinkar på Sub City...
Fynd: Min och Eleonors snabbshopping i Örebro. Väldigt nöjd med mina fynd måste jag säga, även om Nicklas hävdar att min klänning ser ut som ett nattlinne.
Problem:  Att som man (Nicklas) tvingas dela bil med två fruntimmer som har mens samtidigt... Kanske inte så skoj för honom.
Bästa: Sällskapet helt klart!!! Härliga vänner, hade de bara hånglat lite mindre så hade jag nog inte kännt mig som "sjunde hjulet" lika mycket. Nja, sån fara var det inte, hur kul som helst! Alltid kul att umgås med dem!


Snömys...

177306-6



Sitter inne i värmen och snön bara vräker ner utanför fönstret. Har just varit duktig och skrivit färdigt en inlämningsuppgift och är lite smånöjd med resultatet. Ska nog krypa upp i soffhörnan med en kopp kaffe och en bra bok, eller så ska jag vara duktig och plugga vidare, jag har inte riktigt bestämmt mig än. Allra helst skulle jag vilja ha sällskap i soffhörnan, men det är nog lite svårt att fixa tyvärr...

Ville dessutom dela med mig av denna fina vinterbild, ibland är man bra barnslig.

Hursomhelst så är bilden väldigt fin, i alla fall enligt mig...
Vad tycker ni förresten?


Dagens citat

Jag har gjort det igen!

Pratat innan jag tänker alltså...
Idag har jag varit och sök massa jobb här i krokarna, allt för att slippa leva i ett ruckel och jobba för ca 10 kr/timmen i sommar. Innan jag skulle åka gick jag dock omkrig och myste i pyjamas hemma, jag ansåg det lämpligt att byta om innan jag skulle träffa mina (förhoppningsvis) blivande arbetsgivare.

För att få råd i frågan så bad jag min kära vän Erik om hjälp. Jag undrade då:

Vad ska jag ta på mig för att se lite premenstruell ut?

Ordet jag var ute efter var dock representalbel, så det blev lite lätt fel där med...

Dagens

Blev så inspirerad av Marres blogginlägg så jag kännde mig manad att skrva en egen variant. (Hennes blogg finns förresten under länkar)

Dagens:

Jobbigaste: Att gå upp 05.40 var ovanligt jobbigt idag. Men kan trösta mig med sovmorgon imorgon iaf.
Godaste: Chokladbiskvi och varmchoklad vid slagbordet hemma i köket tillsammans med Erik.
Härligste: Vissa distraherande tankar (fantasier) under dagens föreläsning var rätt så mysiga.
Dråpligaste: Mina och Eriks svårigheter att förstå tampax instruktioner...
Mest pinsama: Säger bara en sak: Ofiicepaketet...
Klädsel: (För att fortsätta på Marres spår) Brun, stickad tröja, grönt linne och jeans. Tämligen normalt.
TV: Antikdeckarna, jag vet det är pensionärsvarning på det. Men man kan ju också säga att det är många vuxenpoäng..
Roligaste: Att nya datorn funkar finfint!

Nu ska jag ägna mig år antikdeckarna helhjärtat!

Pussar igen!

Kyligt väder men varma tankar...

Sitter/ligger i sängen och bloggar, gillar min nya dator, speciellt när allt fungerar. Tack Erik för "hjälpen"!

Idag har jag varit på en tre timmar lång föreläsning om dispositio. De första två timmarna gick bra och var tämligen intressanta. Den sista timmen var dock fokuseringen långt borta. Tankarna var milt sagt på helt annat håll. Ni som känner mig kan kanske gissa vad(vem) jag hade i tankarna....:P

Efter föreläsningen så var det pizza med Erik och Kalle som gällde, så jag knallade vidare mot Brickebergs pizzeria. Väl där inne så upptäckte jag att jag kände pizzagubben, så under du följande minuterna blev det en tämligen pinsam och pressad konversation där jag bla blev erbjuden en lägenhet i andra hand i Grankotten...
Är dock inte så säker på att jag ska nappa på det erbjudandet, verkar rätt så onödigt när jag räknar med att flytta till Uppsalaområdet i höst.

Nu börjar det lukta massa god mat här i huset, så jag ska ta och äta lite!

Puss på er!

Hemkommen från helg i Uppsala

177306-5

I helgen har jag varit och hälsat på i den stora staden i öst (tror iaf att det är öst), nämligen Uppsala. Jag var dock inte på Uppsala Botaniska trädgårdar, men jag åkte i alla fall förbi. Får bli ett besök dit lite senare under våren/sommaren.

Helgen var i alla fall väldigt mysig och katten var snäll. På lördagen var det innebandymatch som gällde (inte för mig utan för Oskar), så då bar det av till Björklige hallen. Jag överlevde matchen och somnade inte, det var faktiskt riktigt skoj. Och jag fick ju rätt angående färgen på kyrkan:P

Sen var det lite skogspromenad och mycket mys i soffan som gällde under resten av helgen. Samanfattningsvis kan man säga att helgen varit helt underbar, längtar redan lite tills nästa besök i storstaden.




Det var dock lite tråkigt att vaka upp utan vare sig katt eller trevlig man i sängen i morse.
Saknade mannen mer än katten om jag ska vara ärlig...



Shuffletest

Nu har jag efter vissa påtrycknigar gjort shuffletestet och det var tämligen underhållande... Om så mycket stämde vet jag inte, men skoj i vilket fall som helst.


1. Put your music player on shuffle.
2. Press forward for each question.
3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn't make sense.

1. How are you feeling today?
Don´t Cha - The Pussycat Dolls
2. How do your friends see you?
(You drive me) Crazy - Britney Spears (Hoppas inte)
3. Will you get married?
Know - The string Quartet (vem vet...)
4. What is your best friend's theme song?
Stackars - Lars Winnerbäck (nja...)
5. What is the story of your life?
Hands Clean - Alanis Morissette
6. What was high school like?
Ain´t no Mountain High Enogh
7. How can you get ahead in life?
I Like Big Buts - Sir Mix Alot
8. What is the best thing about your friends?
Oboy - Peps Persson
9. What is tonight going to be like?
Holler - NG3 (Ska tillbringa kvällen/natten ensam så sånt skrikande som den låten handlar om lär det nog inte bli så mycket av)
10. What is in story for the remainder of this weekend?
This Botte of Wine - Maria Mena (Ska i och för sig ut på fredag kväll:P)
11. What song describes you?
Long way to go - Gwen Stefani (Jag har en bit kvar innan jag bli fullkomlig)
12. To describe your grandparents?
Pornostar - C.O.P. Project (Usch!)
13. How is your life going?
Inget skitsnack - Anton & Affe
14. What song will they play at your funeral?
Mixed Emotions - Rolling Stones (Låter ju nästan lite logiskt..)
15. How does the world see you?
Walk This Way - Aerosmith
16. Will you have a happy life?
I Wish I Was a Punk Rocker - Sandi Thom (Den med punken och håret ni vet..)
17. What do your friends really think of you?
Celebrity Skin - Hole (jag är en kändis!)
18. Do people secretly lust after you?
Like a Lady - The Sounds (det tolakat jag som ett ja!)
19. How can I make myself happy?
Elegi - Lars Winnerbäck
20. What should you do with your life?
Something Stupid - Robbie Williams (HAHAH, jag behöver kanske inte plugga på universitetet när det kommer till kritan)
21. Will you ever have children?
Jag är hos dig igen - Lars Winnerbäck (Barn som bor hos mig/oss och inte rymmer hemifrån)