Den siste bonden...

För ett par dagar sedan ramlade jag över boken "Den siste bonden på Tämmesboda" i familjen Norwalds Carl Larsson-liknade kök. Helt fantastisk bok och framför allt helt UNDERBART foto. Boken berättar om ett år hos syskonen Aronsson som driver ett lantbruk på samma sätt som deras föräldrar gjorde en gång i tiden. De lever helt utan elektricitet och avlopp och får hämta allt vatten från brunnen.


177306-29Denna tillvaro är för oss allra flesta (mig med!) helt otänkbar, men för Stig och Berit är det helt självklart att leva livet på detta vis. Med Bondepraktikan som handbok sköter de sin lilla gård och sina djur året runt, utan både avbytare och traktor.

Lars-Olof Hallbergs fantastiska foto griper tag i själen och väcker känslor som man inte visste att man kunde känna. Genom hans bilder visar han det svenska kulturlandskapet när det är som vackrast. Allt från spirande vårdagar till iskalla vintrar speglas i denna bok. Att kunna förmedla dessa vackra vyer och de känslor som finns i motivet, det är en konst. Den konsten behärskar verkligen Hallberg. Det är för mig helt omöjligt att beskåda dessa foton utan att känslor väcks.

Läs boken och din syn på livet kommer att förändras!
Så sammanfattar man bäst boken helt enkelt, men är du som jag och gillar lyckliga slut kan du hoppa över att läsa det allra sista kapitlet...

Kommentarer
Postat av: Erik

Du är nog som gjord för yrket som bonnmora :D

Postat av: Camilla

grannens föl. dom har ett gigantiskt stall fullt med travare. :p kram

2007-04-17 @ 10:23:04
URL: http://camillau.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback