Ännu mer underkläder

När jag blir rik (om det någonsin händer) då ska jag köpa massa underkläder på Agent Provocateur. Idagsläget får jag nog vara nöjd om jag kan skrapa ihop till ett par strumpor där ifrån.





Något jag däremot inte riktigt förstår, är varför de envisas med att ha så låga trosor till en hög strumpebandshållare. För mig skulle det verkligen inte funka, det skulle "bulla ut" mellan, och det skulle inte bli snyggt..

Skor kan man aldrig ha får många av...





Jättesnygga skor från HM, 398 kr kostar de. Tyvärr brukar skorna från HM inte alls passa på mina fötter, så jag får nog nöja mig med att titta på dem..

Cardigankval

För några dagar köpte jag en cardigan på HM som jag funderar på att lämna tillbaka. Vet inte riktigt varför, men känner mig inte helt nöjd med den. I affären trodde jag att den var marin/vit men på hemsidan står det att den svart/vit, och det var ju en marin/vit jag var ute efter... Men jag tycker ju fortfarande att den ser blå ut..


På hemsidan såg jag också den här, som ser ännu mer blå ut. Den kostar lika mycket, men jag kan som vanligt inte bestämma mig... Den jag köpt är ju lite annorlunda och sitter väldigt bra och är ju dessutom v-ringad (som jag föredrar på cardigans) så det lutar nog åt att den får stanna kvar.

Men jag kan bara inte sluta vela, jag blir alldeles trött på mig själv.


Tygleverans

Äntligen har mina tygpaket kommit fram. Dels ett reapaket från Stoff och stil med jaquard till min 1700talare, men även ett paket med ett jättehärligt körsbärstyg.



Av det tyget ska det bli två kjolar, dels en tajt pennkjol men också en liten fluffig 50-tals sak. Idag har det tvättats så imorgon ska jag påbörja pennkjolen har jag tänkt. Jag har även pysslat lite med min andra 1700-tals korsett. Den första blev helt misslyckad, så jag hoppas mycket på den nya varianten. Nu har jag kommit så långt så jag har "bara" bandkantningen och snörhålen kvar.



Tentan avklarad!!

Idag fick jag besked om den fruktade anatomi/fysiologitentan.



Och jag fick godkänt!!!!
Jippie!

Couture

Christian Diors spring 2009 Couture kollektion är så fantastisk! Jag förundras över hur någon kan vara så kreativ och ständigt skapa plagg som känns aktuella men med en touch av klassiska snitt och fantasifulla detaljer.











De två sista påminner om gammalt klassiskt blåvitt porslin. Lite som mitt nya
porslin...


Valet är svårt

Jag har länga spanat in en klänning på HM, 349 kr kostar den. Helt underbar i femtiotalsstuk Men problemet är att den finns i två färger... Och jag kan inte bestämma mig för vilken som är finast, så jag skulle bli jätteglad för lite smakråd...


Två år minsann

Idag fyller min lilla blogg två år. Trots mitt stundtals sporadiska bloggande har jag hållt liv i bloggen och plötsligt har det gått två år. När jag började blogga skrev jag mycket om min nya kärlek O, som fortfarande finns med i bilden (vi firade också två år tillsammans för några dager sedan), sen när jag började på Ultuna blev det mycket om lantbruk. Efter det blommade hela ekotrenden upp och då skrev jag en del ekologisk produktion. Konstigt nog var det först på senare tid som bloggen utvecklades mer till en syblogg, underligt eftersom jag alltid har sytt mycket.

Många andra startar en ny blogg när de byter genre, men sån är inte jag. Bloggen den får helt enkelt följa med och utvecklas på samma sätt som jag och mitt liv gör. Dock funderar jag skarpt på att ändra underrubriken "bitter men älskvärd", känns inte riktigt som det passar in längre...

Nu måste jag göra mig iordning och ge mig iväg ut på stan och sen iväg till VFUn. Ska bli roligt att komma igång lite.


Helgen som gått

Nu har jag äntligen blivit friskare från min bihåleinflammation, jätteskönt! Så för min del har helgen mest ägnats åt att bli frisk, dock har jag börjat pyssla lite idag. Min första 1700-tals korsett blev totalt misslyckad, så idag har jag börjat med en ny. Den här varianten är lite mer kompliserad med fler mönsterdelar, men jag tror att den har potential. (Men det trodde jag ju iof om den förra också...)

Imorgon börjar jag inte på vårdboendet förens kl två, så jag har lite tid på mig att pyssla här hemma, så förhoppningsvis har jag lite bilder att dela med mig av.



PS. Klänningen och byxorna som jag har lovat er bilder på kommer, ska bara "tvinga" sambon att fota:P

Svarta spetsar



Visst är de härliga? Kommer från Lindex In the Between Collection, jag är väldigt sugen på de här. Speciellt de höga trosorna.

Mycket kan döljas i en bild...



Ser ni vad som är "fel"?



Denna bild har muntrat upp mig idag då jag till största delen av dagen har legat i soffan och varit sjuk. (Och tyckt synd om min, jag erkänner. Men det känns lite bättre då!)

Inspiration!!!

Ibland bara bombarderas man utav inspiration, man vill göra så mycket att man inte riktigt vet var man ska börja. Är men då det minsta lik mig, så börjar man med allting, på en gång. Följden av det blir att man har en massa (i mitt fall sy) projekt liggandes.

För mig är det verkligen så nu, det är så mycket jag vill sy och göra. Men för en gångs skull ska jag försöka att strukturera upp mina projekt under våren, så att jag blir klar med något av dem iaf:P

Det här är några av alla de bilder som ligger i min inspirationsmapp och bara längtar efter att få vara till nån nytta...






Förkyld... igen

Jag har nyss blivit frisk från min "innan-tentan-väldigt-störande" förkylning, och vad händer då?
Jo, jag blir sjuk igen, dagen innan min VFU börjar. Jag hoppas på att det bara är en liten släng av förkylning och ska ägna större delen av dagen åt att kurera mig.

Ska kanske sy lite också, klänningen är istort sett klar, ska dela med mig av en bild framåt helgen. Det är inte heller så mycket kvar på byxorna, så bild på dem kommer upp snart.

Väska eller inte väska, det är frågan?

Jag är sugen på en chanelliknande väska (som istort sett alla andra). Jag har spanat in den här från forever21 länge, men det det finns ju vissa nackdelar med att handla från andra sidan atlanten, dyr frakt, risk för tullavgifter osv.


Men den är ju sååå snygg, röd, glansig och alldeles, alldeles underbar. 27 USD kostar den som är ungefär 230 kr. Men som den veliga och (lite fattiga) person jag är, avaktar jag nog ett tag till.


Men jag är bra sugen..


Önskeböcker

Imorgon börjar ett gäng nya kurser (omvårdnad, farmakologi och mikrobiologi) och då får jag reda på vilken litteratur jag behöver köpa.Tyvärr misstänker jag att den är ganska dyr.. Tråkigt eftersom jag är sugen på att köpa lite andra böcker.



Denna bok tror jag är jättehärlig, jag har bläddrat i den flera gånger på Lundeq men har aldrig riktigt haft ekonomin att köpa den.



Vore jättekul att ha den här, skulle kanske kunna underlätta lite i mitt kluddrande/skissande..



Klassisk stickning med mönster och beskrivningar från 40, 50 och 60-tal, låter inte det helt underbart? Dock är jag ju inte så jättebra på att sticka, men jag kan väl lära mig...

Som sagt det finns en del böcker jag hellre skulle vilka köpa än kurslitteratur, men det får nog vänta ett tag.

Byxor del 1

Jag har aldrig tidigare sytt ett par byxor, men efter att jag fyndat ett par yllebyxor på HM blev jag sugen på att försöka sy ett par egna i en liknande modell. När jag dessutom sprang på ett underbart blått ylletyg på Ohlssons för 29 kr/m så var ju saken klar. Efter att ha letat igen mina gamla Burdatidningar hittade jag ett shortsmönster som liknade modellen jag ville sy.



Fast på shortsen sitter knäppningen mitt fram och det ville inte jag ha, så det blev lite pyssel att få till det, men jag tror att det kommer att bli bra.



Imorgon ska jag leta efter knappar i Stockholm, planen är att det ska bli knappar i guldmetall med ankare på. Men innan det ska på knappar måste jag bara fixa foderhelvetet... Inte så kul att fodra byxor.

Strandklädd

Vad det finns mycket fina badkläder i år! Jag är jättesugen på att skaffa mig nåt fint att ha på stranden, men det känns nästan lite bortkastat då jag vet att det antagligen inte blir så mycket tid för mig på stranden. Jag ska stanna hemma i Sverige i sommar (om inget oförutsett händer) och det blir med största sannolikhet mycket jobb.





Den här finns i rött och den är jag lite mer sugen på, kommer från ellos och de andra kommer La redoute.


Gördelsömnad del 1

Under förra veckan passade jag på att sy lite mellan studiesessionerna. Bland annat blev det början på en gördel inspirerad av denna bild på den vackra Dita von Teese.


Jag har kommit en bit på vägen, nu är det fålling och kanalsömnad kvar. Det har dock blivit en paus i sömnaden, då jag inte har fått tag på hak/hyskband här i Uppsala. Men jag tror att den har potential för att bli bra!



Sen ska det ju självklart på svarta strumpeband!

Tentan avklarad!

Igår skrev jag den mycket omskrivna anatomi och fysiologitentan och jag tror att den kan ha gått bra. Det kändes iaf bra när jag gick ut från den hangarliknande tentasalen.

På kvällen var det iaf tentafirande på Orvars som gällde, jag hade fin 20-tals frisyr och humöret var på topp. Två timmars väntan på mat, trolleritrix med spritsorter, bröstdiskussioner och allmän vänskap stod på dagordningen. En jätterolig kväll som slutade ganska tidigt för mig, men det var ändå toppen!

PS.Imorgon är det dags för nästa tenta...

Längtar efter våren

Idag har jag pluggat och pysslat runt i största allmänhet här hemma. Bland annat har jag drömt om sol, vår och vackert väder. Dessutom kunde jag inte låta bli att titta på lite vårkläder...





Återigen skorna från Halens, där även handskarna är ifrån, kjol och cardigan är från HM, scarf och solglasägon från ellos.

Vad jag vill ha de där skorna!!

Loppisfynd

Här i Uppsala har jag än så länge inte hittat någon superbra loppis/second hand. Myrorna brukar få in lite roliga saker, men de är så mycket dyrare än myrorna i andra städer t.ex. sthlm eller örebro. Dessutom skulle personalen behöva lära sig lite om hur man bemöter kunder och om man tar med i beräkningarna att det nästan jämt är rörigt och svårt att hitta i butiken, så är jag inte jättenöjd. Tacka vet jag Kavalkad eller Myrorna i Örebro!

Trots mina klagomål hittade jag faktiskt nåt fint på myrorna i veckan. En gardin som jag planerar att göra något annat av, kanske en kjol eller en klänning. Jag tycker tyget var helt underbart sött, på gränsen till mtcket (hysteriskt) mönstrat, men jag gillar det skarpt.


Julpyssel

Innan jul passade jag på att göra några tenntrådsarmband, däribland ett i julklapp åt E. Jag tycker det är roligt att ge bort saker man gjort själv och det är lika roligt att få (det var särskilt kul att få Eriks virkade grytlapp/mössa). När jag ändå höll på var jag ju tvungen att göra ett par åt mig själv också. Jag hade dessutom lyckats få tag på skinn i min favoritfäg rosa, så det var ju lite extra kul.



Här syns ju dessutom min fina ring... minns inte om jag visat den tidigare.

Tygdatering..?

Här hemma har jag hittat ett tyg liggandes inklämt lång inne i en garderob. Det kommer antagligen från nån som bott här tidigare och lämnat det kvar. Jag blev väldigt förtjust i tyget och jättesugen på att sy något fint av det. Dock skulle jag väldigt gärna vilja veta hur gammalt det kan vara. 




Tyget är väldigt stormönstrat, så jag funderar lite på vad jag kan sy så att mönstret kommer till sin rätt. Men känner jag mig själv så blir det nog en kjol:P

Är det någon som har en aning om ungefär hur gammalt tyget kan vara eller har tips på vad det ska bli, så blir jag jätteglad!

Dagens fynd

Som jag nämde tidigare så hade jag gjort ett fynd idag. Av en slump så gick jag in på DUKA och längst inne i affären stod denna underbara lilla kopp och väntade på mig. Dessutom var den billig och ytterligare nedsatt. Tyvärr fanns det bara en kvar, men jag har tjatat lite på E som skulle försöka hinna in och köpa några till i Sthlm. (Hoppas, Hoppas)




På bilden syns även mitt loppisfynd, pärlhalsband för 30 kr och det fina (äkta) halsbandet jag fick av mamma i julklapp. Jättesött!!

PS. Studierna har gått framåt, ytterligare några timmar under kvällen är avklarade, jag måste erkänna att jag är lite stolt över mig själv och min studiediciplin.

Trött... och seg

Usch, vad jag beklagar mig här i bloggen. Jag skyller på att O är och jobbar hela den här veckan, så jag har ingen att beklaga mig för här hemma:P

Idag började jag dagen på BMC kl 9, pluggade själv en timme, sen kom basgruppen och vi pluggade tillsammans i 2 timmar. Efter det slängde jag och E i oss lunch innan jag begav mig till läsesalen där jag satt och pluggade i 3 timmar.  Lite trött i huvudet är jag, men det känns som om jag börjar få lite koll på fysiologin nu.




Här har jag tillbringat större delen av dagen.


Efter det blev det en snabbrunda på stan för jag skulle fylla på mitt busskort, och jag hann göra ett litet fynd (ska försöka visa enbild senare).

Nu ska jag läsa lite till om blodet innan jag tar kväll!

Reatips

Förresten, jag glömde att tipsa om rean hos What Katie Did, en jättehärlig butik som säljer retrounderkläder. Själv är jag väldigt sugen på en gördel med 6 strumpeband, men vi får se om jag har råd.

Den här helt underbara vore ju inte helt fel att utöka underklädesgarderoben med..






















Top Model

Jag erkänner!!

Jag sitter o tittar på Top Model istället för att plugga, men man kan faktiskt inte plugga hela dagen. Idag har jag suttit på BMC och pluggat på förmiddagen och på eftermiddagen var det basgruppsträff, så jag är lite trött i huvudet. Vi får se om jag orkar öppna böckerna igen idag.

Nu ska jag fortsätta att gosa med katten och titta på ANTM.

Siden, volanger och spetsar, kan det bli bättre?



Visst är de underbara? Härliga siden underkläder från Buttress & Snatch, jag blir så sugen på att sy underkläder.. (istället för att plugga anatomi)


Vårskor

Idag har jag varit duktig med pluggandet (än så länge iaf) har suttit med böckerna i drygt 2 timmar och förkovrat mig i cirkulationssystemets mysterier. Är ju väldigt intressant när man väl har kommit igång, men det är ju alltid jobbigt att sätta sig med böckerna.

Nu har jag hursom helst tagit en välbehövlig paus och passade på att kika lite på vårskor. Underligt nog hittade jag några väldigt snygga på
Halens, trodde jag verkligen inte.



Jag blev väldigt förtjust i de med stjärnor (priset var ju väldigt bra dessutom) men jag tror att de är lite för höga och har för smal klack för mig. De rosa är ju helt underbara och de svarta fanns även i rött, och där passar klacken mig lite bättre. Jag gillar lite "tantigare" skor med lite rejälare klackar, men ändå feminina och söta. Tror dock inte att det blir några skor för mig, jag håller på att sparar till en provdocka för att underlätta alla mina sömnadsprojekt. Så vi får se hur det blir på skofronten.

Nu är det nog bäst att jag återgår till mina studier om det ska finnas någon chans att jag ska klara tentan.

The Notebook

är en av mina absoluta favoritfilmer. Inte nog med att handlingen är helt fantastiskt bra och att skådespelarinsatserna är underbara så är kläderna, ja jag finner inga ord för hur underbara, härliga, fantastiska kläderna är i filmen.




Jag gillar speciellt den röda bikinin med höga trosor och det matchande hårbandet, tänk den som ändå var så snygg på stranden.

Dock undrar jag lite över hur översättarna tänkte när de gav filmen sin svenska titel "Dagboken- jag sökte dig med fann mitt hjärta". Inget fel med den titeln, men den är lite i längsta laget i min smak. Blir ju lite jobbigt att säga: "Hej, jag skulle vilja ha två biljetter till Dagboken- jag sökte dig med fann mitt hjärta. "Jasså, är det fullbokat till Dagboken- jag sökte dig men fann mitt hjärta, då får jag komma tillbaka. Det är ju ingen som använder hela titeln, varför inte bara översätta titeln till Dagboken, helt enkelt.

Vilka I-landsproblem man kan ha, men hursomhelst är filmen underbar och kläderna fantastiska.


Lördagsmys

Idag har jag varit själv större delen av dagen, O var tvungen att åka hem och hjälpa sina föräldrar med en sjuk ko (tyvärr var der Frida, en av mina favoriter som blivit dålig). Idag har jag iaf tagit det lugn och varit förkyld i största allmänhet. Det positiva med att O åkte hem, var att han tog med sig katterna hem, så nu sitter Maja och försöker få mig att sluta blogga och ägna mig helhjärtat åt henne. 

Idag har jag iaf börjar på min länge planerade 50-talsklänning, med massor av tyll i kjolen och halterneck. Än så länge har jag inte hunit med mer än själva kjolen och den nedersta tyllvolangen, men jag tror att den har potential att bli väldigt bra. Tyvärr har jag väl pluggat lite mindre än vad jag borde, måste skärpa mig om jag ska lyckas klara anatomitentan.



 

Så här fint är det iaf i vårt fönster, kakburken kommer från mormor, koppljuset från Åhléns och det blåvita fatet är ett loppisfynd. Märks det att jag är förtjust i kombinationen blått och vitt?:P

Körsbär




De här underklädena kan man fynda hos Agent Provocateur, jag tycker de är helt underbara. Speciellt den höga strumpebandshållaren, lite tråkigt att trosorna inte är högre dock. Men trots att de är nedsatta 50% så är de lite för dyra för mig.
 
Men man kan ju alltid titta och drömma...

Nytt år, nya tag!

Efter julhelgen och nyårsfirandet har jag kommit tillbaka till Uppsala, fylld av inspiration och skaparglädje. Ideérna bara virvlar runt i huvudet och längtar efter att tolkas, de senaste dagarna har jag skissat frenetiskt och pysslat i största allmänhet. Det är härligt när man har många ideér och ser möjligheterna att förverkliga dessa.

Idag har jag även köpt lite typ på Ohlssons. Här hemma har jag städat syhörnann och försökt bringa ordning i oredan. Veckan innan jag åkta till Köping fyndade jag en bokhylla på Kupan för 50 kr, som nu fungerar som tygförvaring. Jag har även tjatat på min sambo att han ska bygga en trådförvaring så man kan ha alla rullar på ett ställe. Har man ordning och koll på sina saker så blir det så mycket lättare att få till det man vill.

Utöver sömnaden så har det blivit en hel del pluggning (och kommer även att bli) för den 17:e har jag anatomi- och fysiologitenta. Jag hoppas verkligen att den går bra, det vore så skönt att gå ut på praktik och känna att man intebehöver oroa sig för anatomikursen.

Jag måste helt enkelt dela med mig av denna bild, helt fantastiskt vacker och vilka underkläder! På tal om underkläder så fyndade jag en hel del på mellandagsrean, bl.a. lite 50-talsinspirerat. Ska dela med mig av bilder senare.