Värmebölja

Usch, jag har varit dålig på att blogg på senaste tiden. Jag skyller på att jag har fängt runt en massa. Nu i helgen är jag hos O i Norrmarjum och njuter av det fina vädret.

På hantverksfronten har det hänt en del, mitt första par hosor är färdiga och ska ev lädersulas innan Varberg nästa helg. Jag har sytt ett till smockat linneförkläde som jag ska behålla själv, blev nästan bättre än de jag sytt tidigare, det blev lite bredare och lite längre. Passande till mina höfter:P Jag har även satt upp en brickväv, som ska bli strumpeband till mina hosor, bandet är halvfärdigt, ska göra allt jag kan för att hinna klart till nästa helg, helst skulle jag vilja hinna väva ett bälte också, men har inte kunnat bestämma mig för vilket mönster. Huvudduk och "madrasspåse" är halvfärdiga och ska sy vidare på snart.

Men det allra roligaste är att jag har involverat min träslöjdande sambo i hantverket, och med gemensamma krafter har vi fått till ett par patinor. De är väldigt enkla och ffa baserade på ett par som finns på Malmö hus. Lädret är än så länge ganska provisoriskt, då jag inte har hittat nån bra källa till hur läderremmarna kan ha tänkats sett ut. I mitt fall är det bara en enkel läderrem (ca 3-4 cm) som går tvärs över foten. Ska återkomma med bilder när jag kommit hem!

Nu ska jag ut i solen och sy!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback